Ülkemiz için stratejik öneme sahip ve halihazırda ülkemizdeki en büyük yatırımlardan birisi olan Karadeniz doğalgazının karaya çıkacağı Filyos’ta Zonguldak Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç adeta üs kurduklarını açıkladı.

Filyos'ta bulunan doğalgaz ile birlikte Filyos liman projesi 24 saat koruma altına aldıklarını ve olağanüstü tepkiler aldıklarını belirten Albay Cezmi Yalınkılıç, Zonguldak’ta tam donamlı kurdukları Arama-Kurtarma Tim’lerinden, 31 kritik noktaya konuşlandırdıkları MOBESE’ye ve Zonguldak’a kazandırılan ekipmanlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle meslek kuruluşlarını ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulunan Albay Cezmi Yalınkılıç döneminde Zonguldak Jandarmaya kazandırılan hizmetlerden satır başları şöyle;

''Filyos’ta Koruma Taburu Kurduk”

Jandarma olarak 2023 hedeflerimize ulaştığımızı düşünüyorum. Filyos'ta bir koruma birliği koruma tabur kurduk. Koruma taburu kurduk. Koruma taburun içerisine koruma timleri dahil değişik farklı eğitimli köpekler dahil. İHA'sı Drone'u şu anda mini imar Drone hem de farklı farklı. Hem gündüz hem gece  keza yine Filyos'a biz bir sürü yaşam kulesidir kurşun geçirmez Lego kuleleri yaptık, zırhlı kobra araçlarımız hepsi aktif çalışıyor.

Viraji alamayan minibüs şaramplole yuvarlandı Viraji alamayan minibüs şaramplole yuvarlandı

Asayiş botu!

Jandarma Asayiş botumuz var. Bot TİMİ. Jandarma olarak bizim timimiz yoktu, şimdi Arama Kurtarma Timi var.

Zonguldak Valiliğimizin önünde bir genç bir kardeşimiz  malum öldü. Suda boğuldu. İstanbul’dan ekip gelmişti, Şu an da kurtarma Timi’miz var. Donanımlı Timimiz 24 saat esasına göre çalışıyor.  İstediğimiz zaman Zonguldak'ın ya da çevre illerimize gönderebiliyoruz, ki biz bunu Tunceli'ye de gönderdik. Tunceli'de bir gencimizin arama kurtarma faaliyetinde onun bulunmasında hem Urfa'da Adıyaman'da ki bu sel felaketinde anneyle çocuğun bulunmasında bizim timimiz vardı.

“Batan gemideki kayıp personeli Jandarma Timimiz arıyor”

Ereğli'deki batan gemimiz için Deniz kuvvetleriyle birlikte bizim timlerimizde kesintisiz dalış yaptılar.

Yer altı görüntüleme cihazı

Yer altı görüntüleme cihazlarımız farklı farklı. Türkiye'de nadir yerlerde var.  Deprem hadisesini de bakın çok iyi hatırlattınız. Deprem hadisesinde bizim hem personelimiz, trafiğimiz Komando bölüğümüz, cihazlarımız bizim gitti orada bir sürü  canlı ya da ölü vatandaşımızın bulunmasına katkı sağladı.  Allah rahmet eylesin hepsine. Ailelerine bir kez daha başsağlığı diliyorum. Ama Zonguldak il Jandarma olarak bizim bir sürü personelimiz oradaydı. Yeraltı görüntüleme cihazlarımız oradaydı ve bir sürü vatandaşımızı da hem enkazdan kurtardık hem de onların naaşlarına ulaşma şansımız oldu, ki bu batan girme hadisesinde de aynısı oldu. Onların o üç tane vatandaşımızın gemi içerisindeki yerini en azından tespit etme şansımız oldu. Destek verdik.  Kadavra köpeği dahil olmak üzere her türlü desteği verdik. Köpeğimiz bile  Maraş Pazarcık'ta, Türkoğlu'nda aktif olarak kullanıldı. O bile  yani üstüne düşen fazlasıyla yaptığımı değerlendiriyorum. Yapmaya çalıştı. Çok üzücü bir hadise tabi…

31 Ayrı noktada MOBESE kuruldu…

Stratejik noktalar 24 saat gözetleniyor! 

31 Noktaya yani bugün Türkali'den başlayan Göbü'den, Türkali'den başlayan ve Beycuma, Çaydeğirmeni de aldık. Bu alanın tamamını ve Bartın sınırı dahil 31 ayrı noktaya şu anda bizim için Jandarma Genel Komutanlığı ihale yaptı.

ASELSAN bizim için şu anda  kırsal kent yönetim sistemini kuruyor. En son bir nokta kalmıştı bu hafta hallettik. O noktalardan her direkt üç tane sabit, bir tane zoomlu, hem yüz tanıma hem araçtan plaka tanıma canlı her yeri her yeri  kritik olan her yeri  kontrol edip, takip edip müdahale etme şansımız olacak. Bu Zonguldak için çok büyük bir şans Yani bu birinci faz. Zonguldak'ın doğusunu jandarma nasıl burada şehir merkezinde bir sürü MOBESE kameralar var. İşte Jandarma'nın mobesesi, kent kırsalda, Jandarmanın MOBESE'leri çalışacak ve biz bunu her yeri her yeri anlık olarak takip edeceğiz Yani Gamer'deki kameralarını nasıl her yeri izleniyor? Şu anda jandarma için müthiş bir şey. Müthiş bir faaliyet bu. önümüzdeki birkaç ay içerisinde bu bitecek 

Hem suçun önlenmesi, önleyici kolluk anlamında çok önemli. Hem de  meydana gelmiş olan suçların suçluların caydırıcılığı ve yakalanması anlamında, aydınlatılması anlamında da çok kıymetli, önemli bir proje. Gerçekten çok ciddi bir proje.  ASELSAN yapıyor. Nen daha güvenli bir yer olacağını düşünüyorum. İkinci fazı da Zonguldak'ın batısı için yani Kozlu, Ereğli Alaplı hattı için yapılacak. Bu birinci  fazda birinci bölümdü. 

Filyos’ta yabancı dil bilen Jandarma personeli görev yapıyor!

Hem doğal gazın bulunması hem bizim oradaki  yapmış olduğumuz faaliyet  eskiden normal sıradan bir karakolken şimdi turizm karakolu oldu. Filyos'ta Filyos'ta beş altı tane kadın astsubayımız sadece bir karakolda beş altı kadın astsubayın olduğu Türkiye'de nadir yerler var. Yani yok denecek kadar az bir karakolda. Ve bu şu anda Filyos'ta var. Ve hepsi iki üç personelimizin dil bilenlerini eçoraya topladık. Genel komutanlık Allah var. Atamalarla bize personel takviyesinde bulundu oraya. Dil bile. Çünkü on bin çalışanın bin beş yüz yabancıydı. Bunlar önemli değerler. Turizm karakolu yaptık. Şu anda karakolda UTV var. ATV ondan sonra atlarımız zaten geliyor. Bir karakola, bir karakola on küsür araç verildi, on küsur araç. 

“Sabit ve Mobil PTS kurulumu yapıldı”

Şu anda  üç ayrı noktaya hem  Gökçebey'e, hem Devrek hattına bakıyorlar. Hem  Filyos'a şu anda kurulumu yapıldı ve faaliyete geçti. Geçen hafta en son Filyos'taki geçti. Sabit PTS. Mobil PTS cihazları geldi. Araçların üzerinde görüyorsunuz. Mesela onların sayıları arttı. Üç katına çıktık ve önümüzdeki süreçte araç konusu mesela Ahmet takviye aldık biz suyu. 2023 Jandarma için çok verimli geçti. 

Editör: Haber Merkezi