6 Ocak 2023 tarihinde Ekonomi Manşet haber sitesi de Borsa işlem gören GERSAN şirketinin ABD’li bir şirket tarafından satın alınarak Türkiye pazarına gireceğini iddialarını gündeme getirmişti.
Gersan Elektrik KAP Açıklaması
Şirketin KAP'a yaptığı açıklamada; ''Çeşitli haber siteleri ile sosyal medyada Şirketimizin Amerikalı bir şirkete satılacağı ve işten işçi çıkarmalarının olacağı hakkında hiçbir surette gerçeği yansıtmayan haber veya söylentiler paylaşılmaktadır. Şirketimiz tarafından daha önce yapmış olduğumuz özel durum açıklamaları çerçevesinde Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Yüksel Kardeş'e ait borsada işlem görmeyen Şirket sermayesindeki paylarının çoğunluğunun, finansal veya stratejik ortaklık için yerli/yabancı şirketlere/fonlara satışı konusunda yapılan danışmanlık sözleşmesi kapsamı dışında herhangi bir özel duruma açıklamasına konu bir bilginin olmadığını beyan ederiz. 
Pay sahiplerimizin, şirketimiz yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar ile KAP duyurularımızı takip etmelerini, bu hususlar dışında çeşitli haber ve internet siteleri ile sosyal medya platformlarında şirketimiz hakkında yayım ve dağıtımı yapılan asılsız haber ve söylentilere itibar etmemelerini önemle rica ederiz.'' denildi.
EKONOMİMANSET.COM’da 6 Ocak 2023 tarihinde GERSAN’ın ABD’li şirkete satılacağı iddialarını gündeme taşımış
Türk şirketlerine olan ilgi artıyor. En son iddialar ise Borsa İstanbul’da işlem gören 38 yıllık Gersan Elektrik’le ilgili. Gersan Elektrik’in ABD’li büyük bir enerji şirketine satılacağına dair borsa kulislerinde iddialar dolaşmaya başladı.
ABD’Lİ ŞİRKETİN HEDEFLERİ BÜYÜK
2003 yılından bu yana Borsa İstanbul’da işlem gören Gersan Elektrik’in ABD’li şirkete satılıp, ABD’li şirketin de Türkiye’de büyüme hedeflerinin olduğu iddia edildi.
Yüzde 81.01’i halka açık olan şirketin patronu kimya mühendisi Yüksel Kardeş. Kardeş’in şirketteki payı yüzde 18,48 seviyesinde bulunuyor.
KISA SÜREDE YÜZDE 24 KAZANDIRDI
Ana Pazar’da işlem gören Gersan Elektrik’in BİST’teki fiyatı Kasım ortalarından bu yana yükseliş göstermeye başladı. Kasım ortasında yaklaşık 7 liradan işlem gören hisse günümüzde 8,70 liralara kadar prim yaptı. Kısa sürede hissedeki kazanç yüzde 24’ü aştı.
9 AYLIK NET KARI 19,7 MİLYON LİRA
Şirketin bilanço tarafına bakıldığında son açıkladığı kârı 19,7 milyon lira olduğu öne çıkıyor.

 

Editör: TE Bilisim