Taciz ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle AK Parti’den ihraç edildikten sonra istifalara rağmen İYİ Parti Adayı olarak gösterilen Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş’ın Avukatı Burak Öztürk ile olan yakın ve derin ilişkileri AK Parti’nin içerden ihanete uğradığı yorumlarına neden oldu.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe İl yönetim Kurulu Üyesi ve Siyasi İşler Başkanı Av. Burak Öztürk’ün de yer aldığı İlçe Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK parti Belde Teşkilatının yaptığı haklı itirazları reddettiği ortaya çıktı.

SEÇİM SANDIKLARI DÜĞÜN SALONUNDA KURULDU!

İddiaya göre; Önceki yerel seçimde bir okula kurulan seçim sandıklarının 31 Mart 2024 mahalli seçimlerinde Başkan Demirtaş’ın kontrolünde bulunan Gülüç Belediye Düğün Salonu’na alındı. Burada çalışan Belediye personeli de seçim sorumlusu görevlendirildi.

HAKLI İTİRAZLAR REDDEDİLDİ!

AK Parti Gülüç Belde Başkanlığı, rakibi Gökhan Demirtaş’ın kontrolündeki Düğün Salonunda seçim sandıklarının kurulmasına itiraz etmesine rağmen red kararı çıkarken, taşıma oyu olarak tespit edilen yüzün üzerinde kişi için yaptığı itiraz da sonuçsuz kalmıştı.

AK Parti Gülüç Belde Başkanlığı tarafından yapılan tüm itirazların reddedildiği Kdz. Ereğli YKS Seçim Kurulu’nda Gökhan Demirtaş’ın Avukatı Burak Öztürk’ün yer alması önemli bir ayrıntı olarak yer aldı.

KIZILAY DEMİRTAŞ’A ÇALIŞMIŞTI!

AK Parti’yi temsilen Ereğli İlçe YSK’da görev alan AK Partili Burak Öztürk’ün, Kdz. Ereğli Kızılay Başkan Yardımcılığı görevinde bulunması akıllara Ereğli Kızılay Şube Başkanlığı’nın perde arkasından Başkan Demirtaş’ın tespit ettiği ihtiyaç sahiplerine ayni ve nakdi yapılan yardım tartışmalarını getirdi.

Ereğli'de ana isale hattı arızalandı... Ereğli'de ana isale hattı arızalandı...

AMCASI MECLİSTE!

Diğer taraftan Başkan Demirtaş’ın Avukatı Burak Öztürk’ün amcası Şevket Öztürk’ün, Demirtaş’ın Meclis listesinden İYİ Parti olarak Meclis Üyesi olması dikkat çekerken, AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt’un tavrı merak ediliyor.

31 Mart 2024 Gülüç Belediye Başkanlığı seçim sonuçları;

İYİ Parti: 2.120

AK Parti: 1.851

CHP: 644

MHP: 45

Gülüç Belediye Meclis Üye Dağılımı şöyle;

1.   Recep Kara (Kontenjan AKP))

2.   Atilla Tarık Semiz (AKP)

3.   Ayşe Akcabelen (İYİP)

4. Şevki Aydınlı (AK PARTİ)

5.   Şükrü Arslan (İYİP)

6.   Yasemin. Çakır Torun (AKP)

7.   Sedad Taşdelen (İYİ)

8.   Ferit Ersözoğlu (AKP)

9.   Şevket Öztürk (İYİ)

Editör: Haber Merkezi