Zonguldak Belediye Nikah Salonu’nda yapılan Belediye Meclis toplantısına AK Parti grubunun 2023 yılında reddettiği taban aylığına göre emeklilere su indirimi tartışması gündeme damgasını vurdu.

Geçtiğimiz yıl Şubat ayında yapılan belediye Meclis toplantısında CHP Başkanvekili Dr. Atınç Kayınova’nın gündeme getirdiği “en düşük taban ekmekli maaşı olan vatandaşların konutta % 50 su indirimi” önergesini dönemin AK Partili Belediye Başkanı Selim Alan ve AK Parti grubu reddetmişti. Ancak bu gün yapılan AK Parti grubu reddettiği önergeyi teklif etmesi emekliler üzerinden yapılan popülist siyaset olarak yorumlandı.  

AK Parti Grubu adına emeklilere indirimli su verilmesi teklifinde bulunan Şendoğan Karataş, “1.2. 2023 yılında CHP grubu adına Atınç Kayınova, o dönemde Zonguldak merkezinde ikamet eden en düşük taban ekmekli maaşı olan vatandaşların konutta % 50 su indirimi yapılması için teklif vermişti. Bu teklifi AK Parti grubu adına gündeme alınmasını istiyoruz” dedi.

KAYINOVA: SİZ REDDETTİNİZ, NİYE YAPMADINIZ?

Karataş’ın teklifinin ardından CHP Grup Başkanvekili Dr. Atınç Kayınova söz alarak, “Kendileri o gün gündeme almamışlardı önerimizi. Hatta neredeyse oylama bile yapılmamıştı. Bu gün Sayın Şendoğan Karataş gündeme getiriyor. Keser döner sap döner, bir gün hesap döner, akılları başlarına yeni gelmiş vaziyette, emeklilik yılını yeni hatırladılar. Sayın Cumhurbaşkanı’nın söylediği söz üzerinden gidersek, 1 Şubat 2023 yılında 16 Belediye Meclis olarak burada oturdular, beklemişler bizim gelmemizi. Peki ben o öneriyi nasıl yapmıştım. Zonguldak’taki ikametleri olmayan  öğrencilerin ikametlerini Zonguldak’a almaları koşuluyla su da % 50 indirim yapacağız demiştim. Bu çocuklar bizim çocuklarımız, ana,-babaları dışarda, bizimde çocuklarımız dışarda, bu şehir emekli şehri demiştim. Emeklinin çok yoğun olduğu bir kent, ‘gelin Türkiye’de bir renk oluşturalım Zonguldak’taki emeklilerinde taban maaşına göre indirim yapalım dedim. Sizin dediğiniz şeyi biz çalıştık. Sayın Cumhurbaşkanı 2024 yılının emekliler yılı olduğunu ve bir çok çalışması olduğunu söyledi. Ancak kanun düzenlenmesiyle ilgili bir çalışmanın var olduğunu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı üzerinden bu çalışmanın süreceğini bekliyoruz. Bu çalışma yalnızca Zonguldak olarak değil Türkiye’nin de emeklilere yönelik bir çalışmaya ihtiyacı olduğu açıktır. Biz sayın Cumhurbaşkanını ve kabinesini de göreve davet ediyoruz. Biz her zaman emeklinin yanında olacağız. Şu anda böyle bir önergenin de gündeme alınmasının gerekli olmadığını düşünüyorum” diye konuştu.

Tekrar söz alan Şendoğan Karataş, “Atınç bey o dönem yerinde bir teklif verdi” derken, Kayınova ise “Siz reddettiniz. Niye yapmadınız?” diye sordu.

KARATAŞ: BİZ YAPAMADIK, SİZ YAPIN ABİ...

Kongre takvimi başlıyor... Kongre takvimi başlıyor...

Karşılıklı konuşmaların ardından AK Parti Grup Başkanı Şendoğan Karataş, “Biz o gün yapamadık, hadi şimdi siz yapın abi, yapsanıza. Siz o dönem buradan rahat rahat diyordunuz. Biz size sorumluluğumuz gereği yardımcı olacağız, buradan telkinlerimizi yapacağız. Ama o gün vay siz yapamadınız, vay biz böyleyiz. Hadi bu gün siz yapsanıza”

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Adil Bahadır “Siz buraya pankartlarla geldiniz, siz niye yapmadınız, bunun cevabını verin” sözleri karşısında AK Partili Meclis Üyesi Karataş, cevap veremedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, yaşanan tartışmaların ardından Şendoğan Karataş’a kağıt ve kalem vererek önergeyi yazılı olarak vermesini istedi.

Editör: Haber Merkezi