Halil Posbıyık Asist yaptı, Alan Hamdi Uçarın kalesine golü attı..

Bu Halil Posbıyık gerçekten kurnaz insan..

Uzun süredir Hamdi Uçar ile karşılıklı suçlamaları ve sataşmalarına şahit oluyoruz. Hakaret etmeden saygı sınırlarını koruyarak farklı görüşlere sahip iki politikacının karşılıklı diyaloğu siyasi hayatta elbette normal.

Posbıyı’ın ‘Ereğli Düzce’ye bağlansın dedikten 5 gün sonra Düzce de kim oluyor onlar bize bağlansın diyebilecek kadar manevra kabiliyeti de yüksek..

Hamdi Uçar Halil Posbıyık kavgasını izliyoruz. Bazen “Gençliğim de benim paçalarımı yapardı” bazen de “HDP dili kullanıyor” gibi nezaket sınırlarını zorlayan diyaloglarla da hararet tavan yapabiliyor.

Buraya kadar doğal.

Sonra Halil Posbıyık bir olta atıyor. Diyor ki; Selim Alan çok başarılı onu kıskanıyorum. Zonguldak da sahili TOKİ yapıyor, Dereyi DSİ yapıyor asfaltı özel idare döküyor. Milletvekilleri hep onla ilgileniyor.

Selim Alan pek duyamadığı çok başarılı sözlerinin gazıyla hemen karşılık veriyor. Posbıyık için “Çok değerli Belediye başkanı” diyor.

“Belediyeciliği çok iyi bilen değerli siyasetçi” diyor..

Ama nasıl olacak Hamdi Uçar öyle demiyor tam tersini söylüyor. Yani Posbıyık’ın oltasına gelip yanlış tarafta  saf tutuyor  Alan ..

Burada akla hemen bir başka soruda geliyor. Yarın Ereğli belediye seçimleri yapılırken Posbıyık karşısındaki kendi partisinin adayına karşı bu sözler karşısına çıkmayacak mı Alan’nın?

 Aslında Posbıyık ironi yapıyor “Her şeyi hükümet yapıyor sen sadece asfaltın başında fotoğraf veriyorsun öyle başkanlığı herkes yapar” diyor üstü kapalı olarak ama bunu sezemeyen Alan, Hamdi Uçar’ı ezmek pahasına kendini pohpohlamak adına Posbıyık tuzağına düşüyor.

Zonguldak kamuoyunda Uçar ile Alan’ın birlikteliği hep konuşuyor herkesteki beklenti bu ikilinin birbirleri ile eninde sonunda çatışacağı yönünde. Kimseyi bulamazsa kendisi ile kavga eden Başkan ilk golü attı tecrübesizliği ile..

Bakalım maçın kalan dakikalarında başka goller olacak mı ?