Çaycuma 2. Asliye Ceza Mahkemesi 2019/643 esas, 2021/335 karar nolu “Görevi kötüye kullanma, “Kamuyu zarara uğratma” ve “4 Milyon TL zimmet” suçlamasıyla yargılandığı davada bilirkişiye 100 bin TL rüşvet vererek beraat eden Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Savcılığın “Bilirkişiye rüşvet vererek yargıyı yanılttı” haberleri üzerine resen açılan soruşturmanın tanığı olan iş adamı Galip Serkan Güpgüpoğlu’nun belde de bulunan Otel inşaatını mühürledi.

Sağladığı milyon TL’lik imar rantları ile sebepsiz zenginleşen Filyos belediye Başkanı Ömer Ünal, adeta Ali kıran baş kesen gibi rüşvet iddiasını ifadesi ile doğrulayan eğitim gönüllüsü iş adamı Güpgüpoğlu’nu ifadeden vazgeçiremeyince Otel inşaatını mühürledi.

Kanunsuzluklar şehrine dönen Zonguldak’ta AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu’nun tüm kanunsuzluklara ve iş adamlarına yapılan şantajlara sessiz kalması tepkilere neden oldu.

Olay neydi?

Zimmet ve görevi kötüye kullanma suçlamasıyla yargılandığı davadan ceza almasına kesin gözle bakılan Filyos belediye Başkanı Ömer Ünal, aynı davada bilirkişi olarak görev yapan bir bilirkişiye 100 Bin TL rüşvet vererek beraat etmişti.

Rüşvet olayını biliyorum dedi, ifade verdi…

Tempo Gazetesi’nin Rüşvet iddiasını gündeme taşımasının ardından Filyos Beldesinde yatırımları bulunan Hayırsever iş adamı Galip Güpgüpoğlu, rüşvet olayını doğrularken, Zonguldak Cumhuriyet Savcılığı’nın resen açtığı soruşturmada tanıklarıyla birlikte ifade verdi.

Ömer Ünal, ifadenin geri çekilmesini istedi..

İfadenin geri çekilmesini isteyen Başkan Ömer Ünal, yine Filyos’ta imar rantı sağladığı Zonguldakspor Eski Kulüp Başkanı İsmail Recai Şanlı’ya ara buluculuk görevi vererek Galip Serkan Güpgüpoğlu’nu ikna etmeye çalıştı.

Ömer Ünal, Güpgüpoğlu’nu tehdit etti…

AK Partili Başkan Ömer Ünal bu kez, Bilirkişiye verilen rüşvet olayı ile ilgili ifadesini geri çekmeyen Galip Serkan Güpgüpoğlu’nu beldede bulunan Otel inşaatını mühürlemekle tehdit etti.

Bu gün Otel inşaatı mühürlendi…

Filyos belediye Başkanı Ömer Ünal’ın Otel inşaatını mühürleme tehdidinde bulunduğunu belirten Güpgüpoğlu, bu gün otel inşaatının mühürlendiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim