Sahilde kaçak apartman yaptığı iddia edildiği dönemde binanın ruhsatının tam olduğunu ve bir gram kanunsuz iş olmadığını söyleyerek birilerinin kendisini görevden aldırtmaya çalıştığı masalını anlatan Başkan Ömer Ünal’ın toplumu aldatmaya yönelik sözlerinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Mahkeme yürütmeyi durdurma vererek 2 katın kaçak yapıldığını tespit etti.

Mahkeme kararına rağmen kaçak iki katı yıkmak yerine imar affını bekleyen Ömer Ünal, herkesin gözü önünde imar affından yararlandı.

En son yapılan, bilirkişiye 100 bin lira rüşvet vererek davadan beraat ettiği şeklindeki haberlerin ardından sadece kendi gazetesine açıklama yapan Ömer Ünal, “Beni kimse parayla satın alamaz. Parayla kimsenin tetikçiliğini yapmam. Yalan söylemem, iftira atmam. Halkın bana verdiği görevi layıkıyla yapmaya çalışırım. Fotoğraflarımı ve müteahhit arkadaşların fotoğraflarını kullanan basın tarafından tehdit ediliyorum” iftiraları ile yaygara kopartmaya çalışmıştı.

Hakkında çıkan imar rantı, yolsuzluk ve usulsüzlük haberleri karşısında da sürekli görevden aldırılmaya çalışıldığı algısı ve tehdit edildiği yalanlarına sarılan Ömer Ünal, sahile yaptırdığı bina ile ilgili de toplumun gözünün içine baka baka kaçak binayı yapmış ve imar affıyla yasallaştırmıştı.

Peki, Belediye Başkanlığı döneminde kendi beldesinde göz göre göre yaptığı kaçak binasını imar affından yararlanıp zenginleşen ve görevini kötüye kullanan Ömer Ünal’ın Derya Otel’e kiraya verdiği binanın önündeki çıkmalar yasal mı?

Yapı kayıt belgesi var mı?

İmarda yol olarak görünen alana masa ve sandalye koyarak ticaret yapmak yasal mı?

İmar rantları ile gündeme gelen doğası ve tarihiyle adeta cennet olan Filyos ve Belediye Başkanı Ömer Ünal hakkında bir çok iiddia bulunmasına rağmen Zonguldak Çevre ve Şehircilik Müdürü Şenol Ayyıldız harekete geçmeyi düşünüyor mu? Yoksa AK Partili bir Belediye Başkanı olduğu için sadece seyretmekle mi yetiniyor?

İşte tarih tarih tüm detaylar…

Derya Otel ne zaman yapıldı?

Ömer Ünal ne dedi?

2009 Yılında Belediye Başkanı seçilen Ömer Ünal’ın ortak olduğu şirketin sahil bandında yaptırdığı 6 katlı bina 2017 yılında tamamlandı.

Bina giriş katı restoran, üst katları apart otel, en üst katı ise ortaklara ait daire olarak hizmete girdi.

Yazları tatilcilerin de rağbet gösterdiği 5 bin 268 nüfuslu beldede inşa edilen bina, sahil bandının güzelliğini bozduğu gerekçesiyle bazı çevrelerde tepkiye neden oldu.

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, ortak olduğu şirketin yaptırdığı binada yasalara ve kanunlara aykırı bir durum olmadığını söyledi.

Benim değil, ortak olduğum şirketin…

Ömer Ünal, 31 Ekim 2017’yi gösterdiği tarihlerde hakkında çıkan haberlere yanıt verirken, binanın yasal olduğunu, kendisinin görevden aldırılmaya çalışıldığını iddia etmişti.

Ünal, "2009'dan önce de bu alan imara açıktı, 2009'dan sonra da imara açıktı. 3790 numaralı bu parselde eskiden bina vardı. Eski bina yıkılıp yeni bir bina yapıldı. Bu benim binam değil. Bu benim ortak olduğu şirketin binası. Başka birilerine ait olan benim de ortak olduğum bir firmanın binası.

Kanuna aykırı bir gram bir şey yoktur…

Bizim binamızın bütün iskanı, ruhsatı mevcuttur. Kanuna aykırı bir gram bir şeyi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre yapılmıştır.

Beni görevden aldırtmayı düşünüyorlar…

Bunlar soruşturmayla veya Cumhurbaşkanımızın isteğiyle belediye başkanını görevden aldırtmayı düşünüyorlar. Ancak biz hukuk devletinde yaşıyoruz. Bizim veremeyecek hesabımız yoktur. İddia edenler iddiasını ispatla mükelleftir. Burada kanuna aykırı bir şey varsa Türkiye Cumhuriyeti Devleti gelir, bizim cezamızı verir.

Yalanlar ortaya çıkmaya başladı…

Tarihler 21 Eylül 2018’i gösterdiğinde Zonguldak İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı verdiği ortaya çıktı.

Zonguldak'ın Filyos İlçesi Belediye Başkanı Ömer Ünal'ın ortak olduğu şirkete ait olan ve kumsal üzerine yapılan altı katlı binanın 2 katının yasalara aykırı olarak yapıldığı belirlendi.

Bir gram kanuna aykırı iş yoktu…

Belediye Başkanı 2 katı kaçak yaptırmış…

Binanın imara aykırı olduğu gerekçesiyle açılan davada mahkeme bilirkişi incelemesi istedi. Bilirkişi raporunda "4 kata kadar verilen iznin basmak yapılarak artırılmasının"şehircilik planlama esaslarına aykırı olduğu" vurgulandı.

Bilirkişi raporunda daha önce 4 kata kadar kısmi yapılaşma izni verildiğini ancak altı katlı binanın bu izne aykırı olduğunu vurguladı.

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal ise daha önce sahil şeridi üzerinde kumsala yapılan ve otel olarak kullanılan apartmanın kendisinin ortak olduğu şirkete ait olduğunu söylemiş ve binanın imara açık olan alana yapıldığını iddia etmişti.

Peki sonra ne oldu?

Ömer Ünal, kaçak yaptığı binayı Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün ve tüm yetkililerinin gözünün içine baka baka imar affından yararlandırdı.

İşte binanın ilk hali...

İmar affını beklediği tarih...

Bu da son hali...

Editör: TE Bilisim