Yer bilimci Celal Şengör, outube’de katıldığı Kafa TV programında “Karadeniz'in olacağı gibi sonunda bu gazlar püskürmeye başlıyor. Karadeniz sonunda patlayacak” sözleri Zonguldak’ta yankı buldu.

Gizem Çetinbakış: Selim Alan tarafından mağdur edildim Gizem Çetinbakış: Selim Alan tarafından mağdur edildim

Bu sözlerin ardından sosyal medya hesabında açıklama yapan Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, “Karadenizin patlayacağı falan yok merak etmeyin. Celal hoca şöhretin verdiği saçmalama hakkını kullanıyor sadece. Bilim İnsanlarında ilerleyen yaşlarda çok görülen bir durumdur. Üretkenlik kalmayınca felaket tellallığı gündeme gelme arayışları olarak değerlendirilebilir. İtibar etmeyiniz” dedi.

Celal Şengör ne demişti?

"Karadeniz'in olacağı gibi sonunda bu gazlar püskürmeye başlıyor. Karadeniz sonunda patlayacak. Basbayağı. Çünkü içerisinde gazlar var. Bu gazlar giderek artıyor. Bunlar gazoz gibi yüzeye çıkacak sonunda Karadeniz'in 60 km çevresinde yaşayan oksijen soluyan hiçbir canlı kalmayacak. Geçen 100 yıldan beri 200 küsur metreden 180 metreye falan indi. Oksijenli kısım giderek azalıyor. Ne zaman patlar onu bilmiyorum. Ben onu incelemedim. Birkaç yüzyıl sonra patlayabilir "

Editör: Haber Merkezi