Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, CHP'de "mutlak butlan" sürecine tepki gösteren Bank, siyasi mücadelesini sürdüreceğini belirterek, "Benim Genel Başkanım Özgür Özel'dir" ifadelerini kullandı.
CHP'de kurultay sürecine ilişkin "mutlak butlan" tartışmalarının ardından yaşanan gelişmeler sürerken, Zonguldak'ta da dikkat çeken bir istifa yaşandı. Partide uzun yıllar görev yapan ve Kozlu Belediye Başkan adayı olarak da seçimlere katılan Cengiz Bank, CHP üyeliğinden ayrıldığını duyurdu.
Bank, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Üyesi olmaktan gurur duyduğum Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ve bizlere emanet ettiği Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ettim. Ancak mücadelem devam edecek. Bu butlancılarla birlikte olmak demek AKP ve MHP ile birlikte olmak demektir. Bu benim siyaset anlayışıma ters düşer. Aydınlık günlerde buluşmak üzere dostlar, yoldaşlar. Gerçek Cumhuriyet Halk Partililer bir gün mutlaka iktidar olacağız. İktidar olmak istemeyenlerin yanında duran dursun, ben durmam. Sonuna kadar benim Genel Başkanım Özgür Özel'dir."
Cengiz Bank'ın istifası, CHP'de kurultay sürecine ilişkin yaşanan tartışmaların ardından Zonguldak teşkilatında gerçekleşen ilk dikkat çekici ayrılıklardan biri olarak değerlendiriliyor. Bank'ın bundan sonraki siyasi yol haritasına ilişkin ise henüz bir açıklama yapılmadı.




