Zonguldak Alaborina Restoran’ta saat 08.00’de başlayan önseçimde 7 aday adayı yarışacak. Atınç Kayınova, Harun Akın, Fırat Birkan, Tahsin Erdem, İsmail Eşref, Zeki Günalp ve Turgut Aydın’ın katıldığı önseçimde oy kullanma işlemi saat 17.00’de sona erecek.

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul’da katıldığı önseçim salonunda CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu ile CHP Eski İl Başkanı Ertuğrul Koltuk arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Oy kullanma işleme sırasında Ertuğrul Koltuk’a, “Buralarda dolaşma yoksa seni dışarı atrırım” diyen Osman Zaimoğlu’na, “Sen kimsin de beni dışarı attırıyorsun” şeklinde karşılık veren Ertuğrul Koltuk ile Zaimoğlu arasında partililer girdi.

Kısa süreli yaşanan gerginliğe rağmen sakin bir ortamda geçen oy kullanma işleminin ardından saat 17.00’de sandıklar açılacak.

Önseçime katılan CHP Zonguldak Milletvekili Dr. Eylem Ertuğrul,   CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayının belirlenmesi için son sözü PM’nin vereceğini söyledi.

Ertuğrul, Partimiz için çok güzel demokrasi şöleni yaşadığımız günlerden bir tanesi. Biz bu ortamlara alışığız açıkçası. Çünkü yakın zamanda hem ilçe kongremizde, hem il kongremizde, hem kurultayımızda bunun farklı örneklerini verdik. Bugün 7 aday adayının Zonguldak belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi başkan adaylığı için parti içerisinde çok güzel bir ortamda dostça, kardeşçe yaptıkları bir yarışa eh şahit oluyoruz hep beraber. Ortam çok güzel gayet sakin, karşılıklı sevgi, saygı içerisinde devam eden bir süreç var. Bütün aday adaylarımız bir aradalar. 
Biliyosunuz 7 aday adayı var ve bu aday adaylarımız ön seçim kararı alındıktan sonra da bir araya gelindi ve kim kazanırsa kazansın onunla beraber onun kazanması için, partimizin kazanması için hep beraber efor sarf edeceklerini zaten hepsi deklare ettiler. Bu çok güzel. Bugün burada bu şunu gösteriyor. Bu Bugün burada tek bir isim kazanmayacak. Bugün burada Cumhuriyet Halk Partisi kazanacak. Bu çıkarı adaya da biz belediyemizi kazandırarak Zonguldak'ın da kazanmasını sağlayacak. Ben partimize hem Zonguldak'ımıza hayırlı olsun diyorum. Tüm aday adaylarına başarılar diliyorum. Yani buna parti meclisi karar verecektir. Genel temayüller o yöndedir. Ama  bununla ilgili net bir kararı ben söyleyemem. Parti meclisinde alınacak bir karardır

İktidar olsaydık çay fiyatlarını 25 TL olarak açıklayacaktık... İktidar olsaydık çay fiyatlarını 25 TL olarak açıklayacaktık...

CHP İl Başkanı Devrim Dural: "Bugün Zonguldak'ta demokrasi şöleni yaşadığımız bizim Cumhuriyet Halk Partisi için, bizler için çok mutlu bir gün. Zonguldak'ta demokrasi çıtasını daha da yukarıya çıkartabilmek için seçimleri alabilmek için yapmış olduğumuz güzel bir çalışma bu. Biz bunu çok değerli buluyoruz. Günün sonunda kazanan Zonguldak ve Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır.
Akşam saat 17.00 itibariyle oy verme işlemi sona erecek. Ve sandıklarımız açılacak. Oyların tasnif edilmesi süreci başlayacak. Daha sonrasında da işte sonuçlar kamuoyuna açıklanacak. Hayırlı ve  uğurlu olmasını diliyorum ben Zonguldak için partimiz için, demokrasimiz için. Parti denetimde ön seçim gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla burada  kesin kararı MYK'mız ve parti meclisimiz verecektir. Bunu kamuoyuyla paylaşmak isterim.

Harun Akın: "Cumhuriyet Halk Partisi Mart ayında yapılacak yerel seçimlerle ilgili bir ön seçim yaşıyor. Yedi aday adayıyız. Ben de dahil. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi'nin üyeleri 7 arkadaştan birini Zonguldak'ta Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak sandıkta belirleyeceğiz. Bu tabii ki öncelikle partinin tabanında üyelerle birlikte birlik ve beraberliği adına çok önemli bir sonuç olacağını düşünüyorum. Bu sonucu arkamıza aldıktan sonra Cumhuriyet Halk Partisi'nin üyelerini arkamıza aldıktan sonra Zonguldak'ta kampanyayla ilgili çalışmalara başlayacağız. İnşallah  hayırlısı olur. Şahsım ve arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Çıkacak kararın arkasında olacağız."

Tahsin Erdem: “Demokrasi şöleni oldu. Şu ana kadar herhangi bir tadsızlık olmadı. Yaklaşık 2,5 aydan beri çok güzel zaman geçirdik. Kendimizce projelerimizi anlatmaya çalıştık. Herkesle birebir tanıştık, kucaklaştık, kendimizi ifade etmeye çalıştık. Vatandaşımızı ikna edebildiysek ne mutlu bize. Birbirinden değerleri aday adaylarımız var. Emin olun, buradan çıkan aday; Zonguldak Belediye Başkanı olacak. Kim çıkarsa çıksın, sonuna kadar arkasında olacak ve destekleyeceğiz. Benim kendi adıma umudum yüksek.” 

Fırat Birkan: "Öncelikle. Üyelerimize yaptığımız ön seçimde görüyoruz ki demokrasi şöleni halinde bir ön seçim yapıyoruz. Ben bundan çok mutluyum çok mutlu oldum. Burada üyelerimize kucaklaşıyoruz.  Hep birlikte sandığa oylarımızı atıyoruz. Ben çok umutluyum. Kendimi de favori görüyorum. Ve şunu da ifade etmek istiyorum. Bu seçimin kazananını da  kendim olarak görüyorum. Nasıl öyle görüyorum onu da söyleyeyim. Yani bu sandıktan hangi arkadaşımız çıkarsa çıksın. Ben kendimi bu seçimin kazananı olarak görüyorum. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi'ne  halkımıza, Zonguldak’ımıza hizmeti sürdürmek amacım. Bu bir maraton. Bu maratona ben yeni başladım. Uzun bir maraton olacak koşacağım. Bu da bir başlangıç oldu. Bu başlangıcı da sandıktan çıkarak istiyorum.  Üyelere birebir konuştum. Toplantılar düzenledim. Yanlarına gittim. Onlar yanlarına geldiler. Ellerini, vicdanlarını koyacaklar. Zonguldak'ımız için. Doğru olan adayı belirleyecekler. Vicdanlarını sesini dinlesinler'

İsmail Eşref; “Hiç aday adayı olmadım, hep çağırıldım. Bu da ayrı bir heyecanmış, ilk defa aday adayı olup ön seçime giriyorum. 1996 yılında ilk belediye başkanı olduğumda bayındırlık müdürüyken Bülent Ecevit; belediyeyi başarır düşüncesi ile sağ olsun çağırdı. Ön seçim olmadan biz seçimi aldık. 1999'da görevdeyken seçime girdim yine seçimi aldık. Hatta belediye meclisinin tamamını 31'e 0 aldık. Teveccüh çok fazlaydı. 2004 yılında SHP hiçbir yerden aday çıkartmazken Zonguldak'ta çıkarttı. Bir inatlaşma oldu. Bizim oyumuzu böldü ve seçimi kaybettik. Sonra 5 sene boşlukta ‘sen geçen sefer kazayla kaybettin gel yine seçimi al’ dediler tekrar çağırıldım, aday oldum; 8 oyla kaybettiğim seçimi 8000 oyla geri aldım. Ben ilk defa ön seçime giriyorum. Planlı güzel bir seçim ancak; burada bir fark var. Üyelerde toplu yazılımlar olduğu için birbirlerine etkileyebilme şansları var doğal olarak. Halktaki karşılıkla buradaki karşılık farklı. Burada sonucun ne olacağını kestirmek zor.” dedi. 

Zeki Günalp “Öncelikle Zonguldak halkına, vatandaşlarımıza seslenme fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Bu salonda görüyoruz ki çok seviyeli, mükemmel ve hiçbir  olumsuzluk yaşanmadan üyelerimiz aday adaylarıyla ilgili oy kullanmak için geldiler. 
Bu gösteriyor ki Zonguldak'ta Cumhuriyet Halk Partisi'ne müthiş bir ilgi, müthiş bir destek, müthiş bir alaka var. Ben dahil benim dışımda 6 aday adayı arkadaşımın da bu işte çok başarılı olacaklarını ve bu akşam açıklanacak olan aday arkadaşımızın son ana kadar yanında duracağımızı, hani böyle derler ya canı gönülden ve içten mücadele edeceğiz. Onun başarılı olaması hepimizin başarılı olması demektir. Bu Zonguldak'ımıza çok büyük katkılar sağlayacak. 31 Mart itibariyle biz Zonguldak Belediye Başkanlığını bu salonda alacağız.Üyelere  sağ duyulu davranmalarını ve gerçekten ellerini vicdanlarına koyarak belediye başkan adayı olabilecek arkadaşımızın üzerinde değerlendirme yapmalarını istiyorum.”

Editör: Haber Merkezi