Belediye Başkanı Selim Alan’ın baskı ve tehditleri nedeniyle Romanlar Derneği’ni kapatmak zorunda kaldığını itiraf eden Gezer, Selim Alan’ın “Karaelmas Mahallesi ve Roman vatandaşların oyunu paramla satın aldım. Sen kimsin lan” dediğini iddia etti.

Çektiği bir video yaşadıklarını anlatan Haktan Aydın Gezer o süreci şöyle anlattı;

2019 Yılında siyasete atıldım. 2019 yerel seçimlerinde önceki dönem Belediye Başkanımız Dr. Ömer Selim Alan için AK Parti yönetimi Karaelmas Mahallesinde Hasan Kahveci Mahalle Başkanımız önderliğinde göreve başladım. 2019 seçimlerini kazandıktan sonra Zonguldak Belediyesi Asri Mezarlıklar Müdürlüğü’nde görevime devam etmekteydim. 2020 yılında Zonguldak’ta ilk Romanlar derneğini kurdum. Zaten ne olduysa derneği kurduktan sonra oldu. Derneğimizi kurduktan sonra şahsıma yönelik yapılan saldırılara maruz kaldık. Mezarlık Müdürlüğü’nde 2019 yılında yapılan seçimlerde roman kardeşlerimize, büyüklerimize bir söz vermiştim. Ve tüm vatandaşlarımızın cenazeleri ve her türlü sorunlarıyla ilgilendim.

Gezer: Selim Alan, 'Karaelmas’ı ve çingenelerin oyunu paramla satın aldım' dedi

Derneği kurduktan sonra Zonguldak belediye Başkanım Selim Alan’ı  ziyarete gittim. Yönetimimle birlikte gittik ancak Sayın başkan yönetimimi içeri almadı. Sadece beni içeri aldı ve kendisine Zonguldak’ta Romanlar Derneği’ni kuruldu, kurucu başkan olarak ben görev aldım sizlerden sadece roman vatandaşlarımızın cenazeleri için cenaze hizmetlerinde kullanılmak üzere sadece 100 adet sandalye ihtiyacımız var, acil olarak, sizden bunu talep ediyoruz, başka da bir şey talep etmiyoruz” dedim. Kendisi için kapı kapı gezip oy topladığım insanların güvenini kazandı, güven verdim ama o gün aldığım cevap beni yıkmıştı. Verdiği cevap aynen şu şekilde olmuştur; Ben Karaelmas Mahallesi ve İkinci Makas’ta çingenelerin oyunu paramla satın aldım” deyince zaten Derneğin kapanacağı ilk günden belliydi.
 

“Sen kimsin lan” diye hakaret etti!

Akabinde “Sana mı kaldı lan… Romanların hakkını savunmak, sana mı kaldı cingenlerin hakkını savunmak. Sen kimsin de Dernek kuruyorsun. Kurarken bana mı güvendin, bana mı danıştın” deyince kendisine cevap veremedim. Cevap veremeyişimin sebebi de malum bakmakla yükümlü olduğum bir ailem, çocuklarım ve torunlarımın olmasıydı. Tarafıma ve camiamıza yapılmış olan bu hakareti maalesef üzülerek söylüyorum yutmak zorunda bırakıldık. Çok geçmedi zaten Asri Mezarlık görevimden Temizlik Şantiyesine sürgün gönderildim. Bu konuyla ilgili hiçbir şekilde basın açıklaması yapmamamla ilgili selim Alan tarafımdan tehdit edildiğimde malumdur.

Geldik 2024 Yerel seçimlere bundan yaklaşık 3 ay önce Selim Alan, ayağımdaki egzamaya bağlı oluşan yaralardan dolayı Temizlik şantiyesinde görev yapamayacağımı gerekirse beni işten atmasını söyledim. Mezarlıklar Müdürlüğünde görev istedim. “Tamam halledeceğiz” dedi beni gönderdi. Yaklaşık 20 gün sonra yazı geldi. Okuyunca şok oldum. Yeni görev yerim Engelsiz Yaşam Merkezi olarak belirlediler.

2022 Yılında cenazelerimiz için sandalye kampanyasını başlattık. Belediye Başkanımız Selim Alan’dan almadığımız sandalyeleri vatandaşlarımız bağışlarla bize verdi.
 

Selim Alan’a oy vermemek için sandığa gitmedim

Zonguldak Valiliğimizin de katkılarıyla projeler geliştirdik. Bunun ardından 2024 Mahalli seçimlere bir hafta kala Özel kalem Müdürü Buğra Özçelik facebooktan “Haktan bey yarın Belediye Başkanımız sizi makamında bekliyor” şeklinde mesaj aldım. Makama gittim, belediye Başkanımız ile yaklaşık 10 dakika bir görüşme sağladık. Seçimlerde kendisine destek verip vermeyeceğimi sordu. Kendisine aynen verdiğim cevap şöyle oldu, “Sayın Başkanım bildiğiniz üzere Zonguldak Belediyesinde Mezarlıklar Müdürlüğünde görev yapmaktaydım, benim vatandaşlarımıza hizmet verdiğim yerden aldınız Temizlik şantiyesine gönderdiniz. Bir Dernek kurmuştum, yine vatandaşlarımıza hizmet sunabilmek adına, bu Derneğimizi de bin bir türlü tehditle kapattınız. Şimdi geldi seçim, şimdi ben hangi yüzle hangi vatandaşımızın yüzüne bakacağım dedim. “Gezer ailesinden fire istemiyorum” dedi. Kendisine şu sözü verdim, 2024 Pazar günü ben Haktan Aydın Gezer olarak eğer o sandığa gidersem, şahsi bir oyum sizindir. Fakat tüm aile bireylerime CHP Adayı Tahsin Erdem’e yönlendireceğimi söyledim. Bana “Çık, git. Tamam” dedi. Sandığa gitseydim söz verdiğim için Selim Alan’a verecektim. Ama sandığa gitmedim. Sırf Selim Alan’a oy vermemek için sandığa gitmedim. Eğer gitseydim ben kendime hem de halkıma hakaret etmiş olacaktım.
 

Seçimleri Roman halkı ve Zonguldak halkı kazandı!

Kariyer Günü etkinliği 67 başarılı ismin katılımı ile gerçekleşti Kariyer Günü etkinliği 67 başarılı ismin katılımı ile gerçekleşti

Bir toplumu satın almak bu kadar kolay mıydı? Kime ne verdiniz, verdikleriniz vatandaşlarımıza ne verdi. Yanlış insanlarla yürüdünüz bunu kabul edin. Ben 3 yıldır sabrediyorum, açıklamak için. Büyüklerimizi dinledik bekledik, sustuk, sabrettik. 2024 Mart seçimlerini roman halkı olarak biz kazandık. Kaybeden olmamıştık, seçimleri biz kazandık, roman halkı kazandı, Zonguldak halkı kazandı.   

Editör: Haber Merkezi