CHP Grup Başkanvekili Dr. Atınç Kayınova, Revizyon İmar Planları ihalesinin ardından Belediye Başkanı, Meclis Üyeleri, İl ve İlçe Başkanları ve Ankara İmar Planlama Ltd. Şirketi yetkilileri ve tüm çalışlarının tapuda mal yada devir satın alıp almadıklarının araştırlamasını isterken, Cumhuriyet Savcılığı’nın resen soruşturma açmasını istedi.


Vatandaşın arazisine çöktüler!
Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan tarafından 2.5 Milyon m2 alan üzerinde Revizyon İmar Planlarında rant tartışmaları sürerken, 2952 vatandaşın itiraz ettiği planlarda İncivez Mahallesi Çaybaşı Sokakta bulunan bir şahsa ait araziye adeta çöküldüğü iddiaları ile gündeme gelmişti.
CHP Grup Başkanvekili Dr. Atınç Kayınova, Eğitim ve Sağlık alanı olarak planlara işlenen H. K. ve hissedarlarına ait yaklaşık 5 Bin m2’lik arazinin Ticari Konut’a rant için çevrildiği iddiasının ardından önceki gün aynı araziyle ilgili bomba bir iddiayı daha gündeme getirdi.

Şok İddia: İmar verdiği araziden hisse aldı!
İddiaya göre; Zonguldak Revizyon İmar Plan’ları ihalesini alan Ankara İmar Planlama Limited Şirketinin iştiraki UB Investment isimli şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bayraktar, Belediye Meclis günü H.K’nın arazisinden 1/6 oranında hisseyi alarak tapuda üzerine geçirdi.
Kayınova, son dönemde ülkede bu tür sorunlu parsellerde sorunu çözmek için arsadan pay alınarak plan tadilatı  yapıldığını bildiklerini ve bu yönde kendilerine gelen ihbarı araştırdıklarında durumun çok net ortaya çıktığını açıkladı.

Zonguldak Adliyesi'ni göreve çağırdı!
CHP Grup Başkanvekili Dr. Atınç Kayınova, “Ortada çok net bir kamusal görev içinde çıkar sağlama var. Vatandaşın en fazla iki mahkemede hakkı olan arazi üzerinde yapılan imar değişikliğini iptal ettirebilecekken, Revizyon İmar Planlarını alan şirket tarafından hisse alınarak adeta araziye çökülmüştür. İmar Revizyon Planları öncesi ve sonrası, başta Zonguldak Belediye Başkanı olmak üzere, 31 Belediye Meclis Üyesi, İmar Komisyonu Üyeleri, Partilerin İl ve İlçe Başkanları,  bu şirketlerin yönetim kurulları ve hatta çalışanları olmak üzere mal-arsa alım satım ve devirlerinin olup olmadığı Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılacak resen soruşturma ile soruşturmalıdır. Zonguldak’ta Revizyon İmar Planları’nda çok ciddi şaibe vardır. Zonguldak Adliyesi’ni göreve davet ediyorum” dedi.

 

Editör: TE Bilisim