Yerel Gastronomi değerlerimiz 'Ark of Taste Ağı'na dahil edildi Yerel Gastronomi değerlerimiz 'Ark of Taste Ağı'na dahil edildi

Zonguldak İlkokulu Eko-Okullar Öğrenci Timi  Öğretmen Timi Öncülüğünde Kompost Çalışması düzenledi.

Zonguldak Ilkokulu Eko-Oullar  koordinatörü  Şadiye Özdemir Çetin ve Handan Demirci, Songul Sedef, Senar Kabalak, Nihal Belis, Sevim Adigozel ve Burcu Abaci öğrencilere, Eko sistem bilinç kazandırmak amacıyla Zonguldak İlkokulu Eko Okullar Öğrenci Timi ve Öğretmen Timi öncülüğünde yapılan çalışmada metaryal olarak kuru yapraklar, yumurta toli parçaları, yumurta kabukları ve sebze-meyve atıkları ile kompost yapımı gösterildi.

Atık bir kovayı delerek kompos çalışması yaptıklarını belirten öğretmen Şadiye Özdemir Çetin, “Kompost çalışmasını ekosistemimizi güçlendirmek adına gerçekleştirdiğimizin bilincini aşılamaya gayret ettik. Toprak sağlığını arttırarak sürdürülebilir bir bahçe yaşamına katkıda bulunuyoruz. Öğrencilerimize atık malzemeleri geri dönüştürebileceğimizi kavramaya gayret ediyoruz. En önemlisi tüketimi azaltmak, tükettiğimiz ürünleri geri dönüşüme kazandırabileceğimizi de unutmayalım” dedi.

Editör: Haber Merkezi