AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın kendi istediği Cami’ye şiddetle karşı çıkmasını kavgacı tutumuna bağladı.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ve Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ile basın toplantısı düzenleyen Bozkurt, son günlerde Ereğli’de tartışma konusu olan Camii konusunda açıklamalarda bulundu.

İlçede AK Parti’nin yaptığı yatırımları da anlatan Başkan Bozkurt, Halil Posbıyık’ı eleştirirken, “"25 yılı aşkındır her dönem Ereğli’ye ne zaman bir hizmet kazandırılmak istense bakanlarla,milletvekilleriyle, valilerle, kaymakamlarla, bürokratlarla, sanayicilerle, işadamları ve esnaflarla kavga ettiğini biliyoruz. Kendi söylemi olan Sevgi, Dostluk Barış sözleri maalesef 25 yılda bir slogan olmaktan öteye gitmemiştir." dedi.
İşte Bozkurt’un yapılması planlanan Cami hakkında açıklamaları;
İslam toplumlarında hayatın, şehrin ve medeniyetin merkezinde cami vardır. Camiler İslam toplumunun kimliği haline gelmiş, düşüncenin, hayatın ve medeniyetin merkezi olmuştur. Hayat caminin değerleriyle kurulmuş, şehirler camii merkezli planlanmıştır. Sadece ibadetlerimiz değil tarihimiz, edebiyatımız, örf ve adetlerimiz camiyle iç içedir. Merasimler, hüzünler ve ortak mücadelelerde Müslümanları bir araya getirmiştir.
Kdz. Ereğli’ye sembol bir camii yapılması konusu son üç yıldır hep gündemde. Ancak,Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Sayın Halil Posbıyık’ın kendisi ile defalarca çelişen söylemlerine 25 yılı aşkın zamandır Ereğli halkı alışmıştır.
Bunun en son örneği Sayın Başkan’ın sahile yapılması planlanan Cami Projesi ile ilgilidir. Sayın Başkan 2021 yılının Haziran ayındaki Belediye Meclisi toplantısında Camii projesinin denizin bir kısmı doldurularak amfi tiyatronun olduğu bölgeye yapılacağını kendisi görselleri ile birlikte bizzat açıklamıştır.
Cumhurbaşkanımıza Zonguldak mitinginde bu konuyla alakalı dosya yollayıp amfi tiyatronun olduğu bölgeye cami yapılmasını talep etiğini ifade etmiştir. Ancak 7 ay geçtikten sonra Sayın Başkan o günkü projeleri ve söylemlerini unutmuş olacak ki, bu gün kendisinin söylediği yere camii yapılmasına şiddetle karşı çıkacağını söylemektedir.
Şu an gündeme gelen sahile camii projesi Sayın Başkan’ın daha önce kendisi tarafından hazırlanan ve kamuoyuna açıklanan proje ile temel esasları aynıdır. Bakanlığın göndermiş olduğu imar planında sahilimize ilave 29 bin metrekare dolgu yapılarak yeni yürüyüş alanları, çocuk parkları gibi sosyal donatı alanları kazandırılmış olacaktır.
Sahilin bölünmesi yada büyük bir alanın ortadan kaldırılması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. 7 ayda ne oldu da Sayın Başkan kendi hazırladığı ve kamuoyuna açıkladığı projeyi hayata geçirmek istediğimizde ortalığı karıştırmaya çalışmaktadır. Toplumu kutuplaştıracak ve huzursuzluk çıkartacak söylemlerde bulunmaktadır.
Sevgili basın mensupları Sayın Başkanın 25 yılı aşkındır her dönem Ereğli’ye ne zaman bir hizmet kazandırılmak istense bakanlarla, milletvekilleriyle, valilerle, kaymakamlarla, bürokratlarla, sanayicilerle, işadamları ve esnaflarla kavga ettiğini biliyoruz. Kendi söylemi olan Sevgi, Dostluk Barış sözleri maalesef 25 yılda bir slogan olmaktan öteye gitmemiştir.
Biz ilçe başkanlığı görevine geldiğimizde yönetimimiz ve meclis üyelerimizle kendisini ziyaret ettik. O gün kendisine “Ereğli’nin menfaatine olan her işte yanında olacağımızı ve AK Parti olarak destek vereceğimizi” ifade ettik. Bu güne kadarda sözümüzün arkasında durduk. Ancak Sayın Başkan her meselede çözüm yerine her zamanki gibi kavga yöntemini seçmiştir.
Son meclis toplantısında AK Partili belediye meclis üyelerimize yönelik hakarete varan söylemlerini her kes dinledi. Ereğli bu kavgacı anlayıştan dolayı hep kaybetti. Bu tavrı sürdürmenin Ereğli’ye hiçbir faydası yoktur. Ben buradan Kdz. Ereğli’nin menfaatleri noktasında gündeme gelen projelere destek veren, birlik ve beraberlik içerisinde olağanüstü bir performans sergileyen partimizin Kdz. Ereğli Belediye Meclis üyelerine teşekkür ediyorum.
AK Parti iktidarı olarak bizim işimiz hizmet işidir. Belediye yönetiminin hangi partiden olduğuna bakılmaksızın hizmet üretmeye devam edeceğiz. Onlar her zamanki gibi hizmetleri engellemeye, halkımızın istediği camii yapımına karşı çıkmaktadırlar. Bu zihniyet Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasına da karşı çıkmış, Çamlıca ve Taksim Camii projelerine de karşı çıkmışlardır. Onlar istedikleri kadar karşı çıkmaya devam etsinler, biz Ereğli’ye eserler kazandırmaya ve hizmet etmeye devam edeceğiz.

 

Editör: TE Bilisim