Ereğli İçin Mücadele Platformu Sözcüsü Niyazi Özcan, ERDEMİR Çelik Fabrikalarının son haftalarda Ereğli ilçesinin hava kalitesini bozarak hat safhaya getirdiğini ve insan sağlığını tehdit ettiğini belirterek yetkilileri göreve davet etti.

ERDEMİR’in kapanmasından yana olmadıklarını ancak para için insan sağlığını hiçe saymalarına da sessiz kalmayacaklarını belirten Platform Sözcüsü Özcan, ERDEMİR’e eylem tehdidinde bulundu.

İşte açıklamadan satır başları:

* ERDEMİR’in hava kirliliğinden dolayı bölgemize vermiş olduğu zararı bir haftadır yoğun bir şekilde hissediyoruz. İnsanların tepkisi en üst seviyeyi çıkmış durumda. Yaşadığımız bölgede insanların 80 cc oksijen kalitesi maalesef ki Ereğli Demir Çelik Fabrikaları yüzünden 150-200, 250 hatta 300 sevilerine çıktığı ve insanların bu konuda muzdarip olduğu, nefes almakta zorlandığı ve insanların yüksek derecede hastalandığı bir ortamda bulunmaktayız. Buradan Ereğli’nin yönetenlerine sesleniyorum. Konuya sahip çıkın ve hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayın” dedi.

*Kafanıza kuma koyup hiçbir şeyi saklayamazsınız. Ereğli’de yaşayan insanların kanser yada demir çeliğin havayla alakalı dava açma hakları vardır. Dava açmalarını rica ediyorum. Ki, Ereğli Demir Çelik fabrikaları önlem alsın. Filtrelerini değiştirsin, biz Demir Çelik fabrikalarının kapanmasından yana değil, fabrikanın daha dikkatli, daha tedbirli olmasını istiyoruz. Gerçekten her şey paraya dayalı bir sistem olmadığını anlatmak istiyoruz. Yapmazlarsa bir sonraki eylememiz halkla birlikte Ereğli Demir Çelik fabrikalarının önünde olacak.  

Editör: TE Bilisim