Yeniden Refah Partisi Ereğli İlçe Başkanlığı bu gün saat 11.00 ila 18.00 arasında kent merkezinde üye kaydı standı açma talebi Ereğli Kaymakamlığı tarafından ‘milli güvenlik bozulur’ gerekçesi ile ‘red’ edildi.

Partilileri şok eden Kaymakamlık kararında; Yeniden Refah Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanlığının belirtilen noktalarda planlanan organizasyonunun yapılmasına “milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükleri ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin devamının temini ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi” amacıyla red edilmesi tartışmaları da beraberinde getirdi.

Üye standı açmak amacıyla Ereğli Kaymakamlığı’na talepte bulunan Yeniden Refah Partisi’ne gönderilen yazıda yapılmak istenen organizasyon için de öneride bulunuldu.

Cevap yazısında, Yeniden Refah Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanlığının söz konusu standının bina, bahçe veya müştemilatında kurulmasının uygun görüldüğü’ açıklandı.

Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı’nın Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt’a şirin görünmek amacıyla böyle bir karar aldığı belirtilen vatandaşlar, Saffet Bozkurt’un aşure ikramı etkinliğine nasıl izin verildiğini sordu.

Kaymakam Mehmet Yapıcı’ya sorular;

-Örneğin bugünlerde Ticaret ve Sanayi Odası Seçimleri süreci devam ederken, başkan adaylarının, ekipleri ile birlikte kalabalıklar halinde bulunarak aynı kent merkezinde esnaf ve ticarethaneleri ziyaret etmeleri ve tanıtımda bulunmaları de milli güvenlik sorunu teşkil etmekte midir?

-Kısa bir süre önce AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Teşkilatı yöneticilerinin muharrem ayı dolayısıyla düzenledikleri aşure ikramı etkinliği genel asayişi bozmuş mudur?

-Yine yakın bir tarihte DEVA Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Teşkilatı’nın Yalı Caddesi’nde stand kurarak vatandaşlara saatlerce parti broşürleri dağıtması başkalarının kişi hak ve özgürlüklerini kısıtlamış mıdır? gibi sorular da gelecekte kamuoyunun cevap beklediği sorular olarak gündeme gelebilecektir.

Ayrıca seçim sath-ı mahalline yaklaştığımız günlerde Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı benzer etkinlik ve organizasyonlar için de aynı hassasiyeti gösterecek ve siyasi parti faaliyetlerini genel asayişi ve kamu düzenini bozabilecek, şiddet olayları yaratabilecek etkinlikler olarak göremeye devam edecek midir?

Ne zamandan beri siyasi parti faaliyetleri milli güvenlik ve kamu düzeninin sağlanması gibi konularda engel olasılığı gibi görülmeye başlanmıştır, sorusu da cevap yanıt arıyor.

Editör: TE Bilisim