Sendikadan yapılan açıklamada, işçilerin iş sağlığı ve güvenliği alanındaki eksiklikler, 2025 yılından bu yana maaşlarının eksik yatırılması ve üç yıllık sözleşmeden doğan kömür haklarının ödenmemesi nedeniyle eylem yaptığı belirtildi. GMİS, işçilerin taleplerinin haklı olduğunu vurgulayarak sorunların bir an önce çözülmesini istedi.
Açıklamada, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil’in talimatıyla Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu ile Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir’in Kütahya’da firma yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirdiği ifade edildi. Sendika yöneticilerinin işçilerle birlikte firma önündeki bekleyişini sürdürdüğü aktarıldı.
GMİS açıklamasında, iş güvenliği eksikleri nedeniyle yasal haklarını kullanarak “çalışmaktan kaçınma hakkı”nı kullanan işçilere yönelik baskı ve mobbing iddialarının kabul edilemez olduğu belirtilerek, gerekli tüm yasal süreçlerin başlatıldığı kamuoyuna duyuruldu.




