İddialar bitmiyor...



Fabrika da kaçak su kullandığı gerekçesi ile Savcılığa verilen Devrek TSO Başkanı Ertan Civak'ın sahibi olduğu fabrika hakkındaki iddialar bir türlü bitmiyor.



 



Hazine arazilerinde şaibe...



5084 Sayılı yasadan yararlanarak hazine arazilerini alan Ertan Civak'ın eski işçilerini sigortadan çıkararak yeni işçiymiş gibi Devlete taahhüt vererek hazine arazisini aldığı iddia edilirken, Devletin yetkililerinin bu ihbarları araştırmaması manidar bulunuyor.



 



Sigortasız çalışanlar haklarını mahkemede arıyor



Onlarca insanı sigortasız çalıştırdığı gerekçesi ile Mahkemelere verilen Cilas Kauçuk'ın sahiplerinden Ertan Civak'ın, fabrikada kullandığı kimyasal atıkları da doğada bertaraf ettiği belirtiliyor.



 



Siyanür, kurşun asit Devrek Irmağına gidiyor iddiası!



Vatandaşlar tarafından, Kauçuk yapımında kullanılan siyanür, kurşun asit gibi maddeleri ırmak yatağına gönderen, hamurhane bölümü bacasından doğaya zehir saldığı iddia edilen Cilas Kauçuk'a Çevre Müdürlüğü'nün hiç bir yasal işlem başlatmaması Ertan Civak'ın imtiyazlı olduğu yorumlarına neden oldu.



 



Irmaktan kaçak kum çeken firmalara 47 Milyon ceza yazıldı



Irmak yatağından kaçak olarak kum çeken iki firmaya Zonguldak Eski Valisi Ali Kaban toplamda yaklaşık 47 milyon (47 Trilyon) ceza kestirirken, kimyasal atıklarını ırmak yatağına bırakan, hamurhane bacasından çevreye zehir bırakan Cilas Kauçuk'a hiç bir yasal işlem yaptırmaması kafalarda soru işareti bıraktı.



 



Bazı atıkları fabrika arkasında usulsüz yakıyor!



Kum çakıl ocaklarına kestirdiği cezalarla şirketlerin ticari hayatını bitirme noktasına gelirken, Cilas Kauçuk'un fabrika arkasında atıkları vahşi olarak yakması, bacasından zehir salması ve ırmak yatağını zehirlemesinin önüne geçilmesi isteniyor.



 



Çevre Müdürlüğü uyuyor!...



Vatandaşlardan gelen şikayetlere kulak tıkayan ve görmezden gelen yetkililerin Valilik makamından talimat gelmesi ile harekete geçeceğini belirten vatandaşlar, ırmak yatağının göz göre göre zehirlenmesine dur denilmesini istediler.



cilas-ertancivak-1

Editör: TE Bilisim