İyi Partili kadınların, Demirtaş’ın arkasında durması size de mantıksız gelmiyor mu ?

Öyle ise, işin içinde başka bir mantık vardır !

İl Hakem Kurulu Başkanı, tacizden gözaltına alındı... İl Hakem Kurulu Başkanı, tacizden gözaltına alındı...

Son açıklamalara göre; taciz skandalı ile gündeme gelen ve halen davası devam eden Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş'ın İYİ Parti'ye üye olması ve ardından aday yapılmasını İyi Parti Genel Merkezi istemiş.

Bunu açıklayan İYİ Parti Ereğli İlçe Başkanı Yasemin Erdoğan.

Daha önce de , genel seçimlerde İYİ Parti Zonguldak 1. Sıra Milletvekili Adayı olan ve bölgenin Kadın Politikalarından Sorumlusu Evrim Balbaloğlu'da aynı açıklamayı yapmıştı. "Biz genel merkezin aldığı karara uyuyoruz " demişti.

Antalya'da seçim çalışmaları toplantısında Gökhan Demirtaş'ın elini kaldıran da yine bir kadındı.

Yani bu durumda , Gökhan Demirtaş'ın İYİ Parti’ye üye yapılması ve ardından aday yapılacak olması, Genel Başkan Meral Akşener'in haberi dahilinde olduğu anlaşıldı.

Dikkat ederseniz ismi geçen tüm kişiler kadın ve Ereğli'den.

Bütün bu gelişmeler , Zonguldak kamuoyuna mantıksız geliyor .

O zaman yanlış mantık kuruyoruz !

Eğer bir şey size mantıksız geliyor ise, olayın ardında başka bir mantık vardır.

Mantık; doğru veya yanlışa bakılmaksızın, bir düşünce çerçevesinde kurulan, bir sistem içinde uygulan bir yöntemdir. Eğer siz mantığı doğrularınız ve değerleriniz üzerinden algılarsanız, kurulan bu düzeni anlayamazsınız. O yüzden biz de genelde mantık, doğru ile birlikte kurulduğu için, bir çok şeyi ön göremiyoruz.

Çünkü böyle bir olayda bu kişiyi mahalleden bile kovarsınız. Evinize asla almazsınız.

Mantığın doğru veya yanlışla alakası yoktur. Kendi içinde başka bir mantığı vardır.

Şöyle ki ;

Geçtiğimiz seçimlerde Memleket Partisi’nin 1.sıra milletvekili adayı anlamsız şekilde Almanya’da yaşayan ve seçimlere 15 gün kala Zonguldak’a geleceğini açıklayan iş adamı Özkan Yağcı olunca , kendi partisi de dahil Zonguldak kamuoyunda bu çok mantıksız gelmişti. Üstelik Memleket Partisi için , gecesini gündüzüne katan İl başkanı Mukadder Yalçın'ı ikinci sıraya itilmesi üzerine partisinden istifa etmiş ve onunla birlikte bir çok kişi partiden ayrılmıştı. Bu Memleket Partisi için çok mantıksız değil mi !

Normalden bakarsanız öyle de ...!

O zaman iddia edilen “ bu iş adamının partiye yüklü miktarda para aktardığını” duyunca kamuoyunda "heeeeee ! Şu mesele " deyince ,olay birden mantıklı gelmişti. Demek ki parti , Zonguldak’tan aday çıkaramayacağını biliyor ama durumu maddiyata çeviriyordu ! Gayet mantıklı. İşte kendi içinde kurulan mantık budur.

İşin gerçeğini duyunca " Heeee ! Demek bu yüzdenmiş " deriz ya... Hah işte bu !

Bir olay sadece bir mantıkla cereyan etmez. Bunu tahmin etmek için olasılıklar kurmanız gerekiyor.

Şimdi, İYİ Parti‘nin bu olayda tutumu ve özelikle kadın siyasetçilerin Demirtaş’a sahip çıkmasının ardında da , Meral Akşener’in Zonguldak’ta İYİ Parti'yi Ereğli‘ye endekslemesi ve kadınları aday yapma veya bir koltuğa oturtmasından kaynaklanıyor. Partinin genel başkanı kadın olunca partide de kadınlar öne çıktı. Bizim kurduğumuz normal mantıkta da kadınların taciz olayına sert tepki göstermesi gerektiği için olayı anlayamıyoruz. Yanlış mantık kuruyoruz yani !

Bu kadınlar mutlak genel merkeze ittihat eden , kendi duygu ve düşüncelerini parti içinde gösteremeyen kişiler sadece. Demirtaş başka bi partiden aday yapılsa idi ,en fazla kendileri karşı çıkacaktı..

İYİ Parti bu zamana kadar "kadınların beyanı esas alan" İstanbul Sözleşmesi‘ni savunun ve Cumhurbaşkanlığı tarafından bu sözleşme kaldırıldığında ise büyük tepki gösteren bir parti idi.

Taciz olayında ,tacize uğrayan kadınların beyanları olduğu gibi; bir de Demirtaş'ın kadınlara attığı mesajlar var. ''Sen benim her şeyim olacaksın. Ben nerede dursam sen orada duracaksın. Yakaladığım yerde yapışacağım” ifadelerini kullanan Demirtaş kararı için Ereğli ilçe Başkanı Yasemin Erdoğan "yargılama süreci devam etmekte olup ortada kesinleşmiş bir mahkeme kararı bulunmamaktadır. Anayasanın 38/4. maddesi masumiyet karinesi hükmünü düzenlemektedir. Bu kural ayrıca bir evrensel hukuk ilkesidir." diyor.

Yok ya ! Sanki bunu kimse bilmiyordu !

Milletin önünde cinayet işleyenler için de geçerli o yasa , banka soyanlar için de. Ama kimse bir cinayet zanlısının masumiyet karinesi hükmü var diye aday yapmıyor. Sokak ortasında kadınları öldüren bir çok kişinin davası hala devam ediyor. "Masumiyet karinesi hükmü var" diye aday yapar mısınız ?

Siyasi partiler bu tür suçluların aklama merkezi değildir.

Kimse masumiyet karinesini çiğnemiyor. Mahkeme kararırnı bekliyordu. Lakin kamu baskısı ile AK Parti'den istifa ettirilmişken , İYİ Parti'den aday yapılması, olayı tekrar Zonguldak kamuoyuna taşıdı.

Masumiyet karinesi, kişinin masum olduğu anlamına da gelmez. Acaba Gökhan Deminraş mahkemeye sunamadığı delilleri İyi Parti'ye mi sundu da; partiden masum olduğu kararı çıktı ! ?

Bir süre sonra mahkeme suçlu bulduğunda nasıl açıklayacaksınız bu durumu ?

Parti için utanç verici olmayacak mı ?

İşte bu soruların cevabı olayın içinde kurulan başka bir mantıga dayanıyor .Bizim bilmediğimiz başka olasılıklar var !

Bu olay yanlış, Bu yüzden doğrular üzerinden mantık kurmamak gerek. Yanlışlar üzerinden kurmalıyız.

Ben size ihtimallerden bir kaçı olabilecek mantığı kurayım .

AK Parti ile seçim ittifakı. Mahkeme sonuçlanıncaya kadar ,İYİ Parti‘den aday yapılması anlaşması olabilir. Bu da bir olasılık . Olayda maddi yardım mı var ? Bu da bir olasılık. Ereğli merkez'de gösterilecek bir aday için bir pazarlık sonucu mu ! Bu da bir olasılık.

İşte tam mantığını bir çözebilsek !

"Heeee ! Demek bu yüzdenmiş " diyeceğiz.

KAYNAK: Hayati Yılmaz ile

Zonguldak Tarih

Editör: Haber Merkezi