Hakkında taciz iddiaları olduğu gerekçesiyle Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ı kesin ihraç talebiyle disipline sevk eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Yardımcısı Burak Akburak, halen sözlü ve nitelikli tacizden yargılanan ve iki kez toplamda 9 ay uzaklaştırma alana Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ı aday olarak açıklaması “İki yüzlü siyaset” olarak yorumlandı.

Gülüç Belediyesi’nde yaptığı yolsuzlukların üzerini örtmek amacıyla AK Parti saflarına katılan Gökhan Demirtaş’a personeli D.Y’nin sözlü ve nitelikli taciz iddiasıyla yaptığı şikayet sonucu İçişleri Bakanlığı yargılanmasına yönelik izin vermiş ve AK Parti tarafından da ihraç edilmişti.

D.Y’nin 9 ay uzaklaştırma aldığı ve halen Kdz. Ereğli Adliyesi’nde yargılaması devam eden Gökhan Demirtaş, İYİ Parti Yerel yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak tarafından önceki gün  İYİ Parti Gülüç Belediye Başkan Adayı olarak kamuoyuna açıklanması parti tabanında büyük rahatsızlığa neden oldu.

İlk tepki İlçe Başkanı’ndan geldi!

Yolsuzluk iddiaları ile gündeme gelen ve halen taciz davası süren Demirtaş’ın İYİ Parti adayı olduğunu basından öğrenen İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Candemir Ogan ilk tepkiyi göstererek, “Bu kararın arkasında değiliz” derken, 28. Dönem Zonguldak Milletvekili Adayı Yiğitcan Yıldırım ise  “Kim vesile olduysa, o kadınların ahı üzerine olsun” dedi.

“Bu nasıl bir kirli pazarlıktır”

İyi Parti Zonguldak İl Kadın Politikaları Başkanı Münevver Büyükalgan, “Hakkında rüşvet, taciz gibi iddialar olan şahıs gibi, bu şahsa uydurma gerekçelerle aracı olanlar da şaibe altında kalmışlardır. Partimize yakışmamışlardır. Yerel seçim öncesi bu nasıl kirli bir pazarlıktır bilemiyorum” dedi.

İl Başkanı: Hatadan dönelecektir

İYİ Parti İl Başkanı Erdal Gülay ise tabandan gelen rahatsızlığın ardından, “Hak yerini bulacağını ve yapılan bu yanlıştan dönüleceğine inanıyorum” sözleri ile tepki gösteren partililere destek vermişti.

Kadın aday, tepki gösteren kadınları gruptan attı

İYİ Parti Kadın Politikaları Bölge Sorumlusu Dr. Evrim Balbaloğlu ise, kadınların bulunduğu WhatsApp grubunda gelen tepkilerin ardından tüm kadınları gruptan attı, ardından grubu kapatarak, “Genel Merkezimizin verdiği kararın arkasındayım” dedi
 

Akşener: Kız çocuklarını istismar edenleri silmezsem adiyim

Oysa hakkında sadece taciz iddiası olan Ümit Dikbayır’ı disipline sevk eden İYİ Parti Genel Başkanı 8 Kasım 2023 tarihinde grup toplantısında “En yakınım olsun, en güvendiğim olsun, bu ülkeye kazık atan herkesi buradan silmezsem adımı değiştireceğim. Bu netlikte söyleyeyim, İYİ’ler hareketi her türlü pisliğin, güç kullanımının, garibanı ezen anlayışın, abidik gubidik yapıp cep doldurmaya kalkışanların karşısında, sırtında yara olmayan, tertemiz insanlardan oluşan bir partidir. Bunun dışında davrananların içimizde yeri yoktur. Garibanın hakkına giren, bir taraftan insanların emeği karşılığı neredeyse aç gezdiği bir Türkiye’de, Saray rejiminin getirdiği yolsuzlukların, israfların, cepellezilerin en miniği dahi olsa, şuramda duruyor olsa gereğini yapmayan namerttir. Hele gariban kız çocuklarını, hele gariban delikanlıları üzenleri, onları istismar edenleri silmezsem adiyim” demişti.

Dikbayır, milyonların hesabını sordu!

Taciz iddialarının ardından Ümit Dikbayır, önceki dönem Mali İşler Başkanı olarak İYİ Parti Başkanlık Divanı üyesiydi ve Akşener’le yakın çalışıyordu. 24 Haziran’da yapılan İYİ Parti 3. Olağan Kurultayı’nda Akşener’in Genel İdare Kurulu (GİK) listesinde yer alan Dikbayır, kurultay delegelerinin üzerini en çok çizdiği isim oldu. Kurultaydan sonra Dikbayır, Başkanlık Divanı’nda kendine yer bulamazken Mali İşler Başkanlığı görevini Cem Özdemir aldı.

Özdemir’in İYİ Parti’nin kasasının 16 milyon lira ekside olduğunu söylemesi üzerine, Dikbayır “Kasada 132 milyon varken, şimdi bu para nerede” diye sordu.

Gizem Çetinbakış: Selim Alan tarafından mağdur edildim Gizem Çetinbakış: Selim Alan tarafından mağdur edildim

Dikbayır, kayıp milyonlarla birlikte, yurtdışına para transfer edildiği, Akşener’in eşinin, oğlunun ve gelinin hesaplarının inceletildiği gibi iddialarla gündeme geldi ve 9 Kasım’da İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu’na (MDK) ve TBMM Grubu Disiplin Başkanlığı’na hakkındaki iddiaların araştırılması için dilekçe verdi.

Dikbayır, iddialar ispatlanırsa milletvekilliğinden istifa edeceğini söyledi ancak asıl restin Akşener’e olduğu ortaya çıktı.

Editör: Haber Merkezi