Enerji Bakanlığı, Amasra’da 43 maden işçisinin feci şekilde hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili TTK önceki dönem Genel Müdürü Kazım Eroğlu ile emekli Genel Müdür Yardımcısı İsmail Güner hakkında görevi kötüye kullanma suçlamasıyla soruşturma izni verdi.

14 Ekim 2022 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü’nde meydana gelen maden faciasında 43 maden işçisi feci şekilde hayatını hayatını kaybetmiş, 9 işçi ise yaralanmıştı.

AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı, köy muhtarlarıyla biraya geldi... AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı, köy muhtarlarıyla biraya geldi...

TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir, Müdür Yardımcısı Salih Atmaca, İşletme Müdürü Selçuk Ekmekçi, İş Güvenliği ve Eğitim Başmühendisi Volkan Soylu, Başmühendis Mehmet Tural, Emniyet Mühendisi Şahan Kahraman, maden mühendisleri Levent Aydın ve İbrahim Hakan Mengeş tutuklanmış, 195 sayfalık iddianame Bartın Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

116 müştekinin yer aldığı iddianamede, tutuklu Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir, İşletme Müdürü Selçuk Ekmekci, İş Güvenliği ve Eğitim Başmühendisi Volkan Soylu ve Başmühendis Mehmet Tural hakkında her madenci için 'olası kast ile öldürme' suçundan 25 yıla kadar hapis istendi. Müdür Yardımcısı Salih Atmaca’nın ise tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Yöneticiler hakkında yaralanan 4 madenciden her biri için 4 yıla kadar ‘olası kast ile kişinin yaşamını tehlikeye sokacak şekilde yaralama suçundan hapis cezası istendi. Tanıkların dinlendiği dava 13 Şubat’ta görülecek.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, dönemin TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu ile Genel Müdür Yardımcısı İsmail Güner’i emekli etmişti.

Editör: Haber Merkezi