(Özel Haber)

Yasa ve kural tanımayan AK Partili Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın yaptığı kanunsuz işlerin bedelini vatandaş canı ile ödüyor.

Önceki Belediye Başkanlığı döneminde çalılık olan Devletin hazine arsasını yok fiyatına satan AK Parti İl Yönetim Kurulu ile AK Parti Merkez İlçe eski Başkanı Metin Karaduman’a satan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Bayraktepe mevkiinin halk tarafından ‘AK Kavşak’ olarak anılmasına neden olmuştu.

Yapılan benzin istasyonu ile içinde öğrenci yurdunun ve düğün salonunun bulunduğu Karaduman Center, Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan tüm uyarılara rağmen yasalara aykırı bir şekilde faaliyetini sürdürdü.

Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü Geçiş İzin Belgesi ve İşletme İzinlerinin askıya alınmasını istedi.

Benzin istasyonu ve Karaduman Center’dan giriş-çıkış yapan araçlar yan yol olmadığı için sürekli ölümlü ve maddi hasarlı trafik kazalarının yaşanmasına neden olurken, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın partili dostlarına geçtiği kıyağın bedelini vatandaş canı ile ödemek zorunda kalıyor.

2 Haziran tarihinde meydana gelen ambulansın karıştığı trafik kazasında bir kişi yaşamını yitirirken, bir kişi tutuklanarak cezaevine gitti.

Can pazarının yaşanmasına neden olan Opet Benzin İstasyonu ile Karaduman Center’in geçiş yollarının mühürlenmesi gerekirken, Başkan Bektaş kanunları hiçe saymaya devam ediyor.

İşte Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün görüşü;

Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü’nün Bölge Müdür Yardımcısı İbrahim Bozkurt imzalı yazıda;

“…..

Ancak imar yolu ve tesisin çevre düzenlemesi ile ilgili görülen eksiklikler üzerine tesis bağlantılarının Yönetmelik şartlarına uygun hale getirilmesi hususunda kurumumuz tarafından pek çok defa Kozlu Belediyesine sözlü ve yazılı uyarılarda bunulmuş olup, eksikliklerin giderilmesi esnasında trafik güvenliğinin sağlanması açısından Yönetmeliğin 24. Ve 36. Maddesine göre bahsi konu tesislerin Geçiş yolu izin belgesinin ve İşletme İzinlerinin Kozlu Belediye Başkanlığı tarafından askıya alınması istenmiştir.” denildi.

Editör: TE Bilisim