Milli Emlak kazandı: Belediye’nin zararı n’olacak?

Kozlu’da 2012 yılında Belediye tarafından hazine arazisine yapan kaçak dükkanların satış ihalesi bu gün gerçekleşti. Belediye’nin parası ile yapılan kaçak dükkanları Milli Emlak satarak gelir elde etti. Peki, Kozlu Belediyesi’nin kamu zararını kim karşılayacak?

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın geçmişte yaptığı tüm çarpık işler, yıllar sonra tekrar gündeme geliyor. Belediye’yi kendi şirketi gibi yöneten ve milyonluk zararların ortaya çıkmasına neden olan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş bu gün yapılan ihale ile yine milyonluk zararlara neden oldu.

Bir ihale, milyonluk zarar!

2012 Yılında Kozlu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün hemen yanında hazine arazine Kozlu Belediyesi’nin bütçesi ile yapılan 7 adet dükkan, Milli Emlak’tan habersiz kaçak olarak yapıldı.

Milli Emlak yetkililerinin kendi arazilerinin farkına varmasının ardından dükkanların kira gelirlerine el koydu.

Belediye’nin parası ile EMKA Çocuk oyunları şirketinin sahibi Tuncay Karakuş’a yaptırılan 7 adet dükkan satışı bu gün Milli Emlak tarafından yapılırken, kar eden kuruluş Milli Emlak Müdürlüğü, milyonları harcanan ise Kozlu Belediyesi oldu.

Kimler mal sahibi oldu?

Lebi Derya, Bayraktepe’de bulunan AK Kavşak’ta yapılan opet, dönemin AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman’ın sahibi olduğu öğrenci apartı ve düğün salonu, imar kirliliği ve bir çok şaibenin yaşanmasına neden olan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kozlu’nun parası ile hazinenin arsasına kaçak dükkan yaparken birilerini de dükkan sahibi yaptı.

Tempogazetesi, Belediyeyi kamu zararına uğratılarak yapılan bu dükkanları kimin/kimlerin aldığını kamu adına araştırmayı sürdürecek.

Devletin resmi kurumları Bektaş’ın kanunsuz işlerine göz yumuyor mu?

Akrabalarını Kozlu Belediyesine ve kardeşim dediği Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a işe aldırdığını haber yapan gazetecilere hakaret edip tehditler savuran Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın yaptığı kanunsuz işler bir bir ortaya dökülmesine rağmen Devletin resmi kurumlarının bu kanunsuzluk karşısındaki tavrı merak ediliyor.

Belediyenin kamu zararı ne olacak?

Yıllar önce Ali Bektaş tarafından kanunları hiçe sayarak yapılan dükkanların satışını Milli Emlak Müdürlüğü yaparak kazanırken, Kozlu Belediyesi’nin milyonlarca lira oluşan kamu zararının ne olacağı merak ediliyor.

Editör: TE Bilisim