BEKARD tarafından daha önce verilen ulaşım kartları 7 TL ücret karşlığında vatandaşlara dağıtılmıştı.

Yeni firma tarafından geçerli kabul edileceğinden ve kullanılacağından, kartlar eski firmaya iade edilmedi ve şu ana kadar kullanılmaya devam edildi.

Ancak Kozlu Belediyesi bir karar alarak 10 Ağustos 2020 tarihinden itibaren eski kartların kullanımını iptal edeceğini yeni kartların ise 20 TL olarak belirlenmesine karar verdi.

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş tarafından KOZTAŞ taşımacılık firmasına adeta kıyak geçtiğini ileri süren vatandaşlar, “Ücretsiz veya indirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği” gereğince, aile politikalar Bakanlığı tarafından 65 yaş üstü, emekli ve engellilere verilen ücretsiz seyahat kartları, özel halk otobüs firması KOZTAŞ tarafından geçersiz sayıldığını ve yasalara aykırı bir şekilde ücretsiz seyahat haklarının engellendiğini ileri sürdüler.

Başkan Bektaş tarafından alınan keyfi kararlar karşısında vatandaşın göz göre göre mağdur edildiğini belirten Kozlular, Kaymakamlık yetkilileri tarafından bu yasa dışı uygulamalara hiçbir idari yaptırım yapılmamasına tepki gösterdiler.

Editör: TE Bilisim