Zamanın Kaymakamı Ahmet Karakaya tarafından projenin değiştirildiği tartışmaları süren Kozlu Köprülü Kavşak Projesinde neler oldu?

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Muammer Avcı, Kozlu Köprülü Kavşak Projesi hakkında tüm bildiklerini, projenin ne aşamada oldu bilgisini paylaştı.

İşte o detaylar;

Bilindiği gibi, Kozlu ilçemizde bulunan bir önceki mevcut köprü, kod seviyesi düşüklüğü kaynaklı deniz suyu ve yoğun yağmur yağışına bağlı su taşkınlarına maruz kalıyordu. Bu durum mevcut kavşağın kullanımını ya zorlaştırıyor yada kavşağın trafiğe kapatılmasına neden

oluyordu. İlçe merkezine geçişler, Kavaklık mevkiinden veya 15 Temmuz Köprüsü üzerinden veriliyordu. Nihayetinde mevcut köprünün yıkım kararı alındı, yeni yapılacak köprülü kavşağın ihalesi tamamlanarak imalatına başlandı.

İmalata UYB İNŞAAT tarafından Ocak 2020 de başlandı. Yapım aşamasının % 40’lık seviyelere geldiği süreçte, firma yetkilisinin yaşadıkları bir sorun nedeniyle şahsıma ulaşmasıyla, Haziran 2020 den bugüne kadar da yakından takip ettiğimiz, geldiği aşamaları halkımızla paylaştığımız bu projenin artık sonlarına yaklaşıldı.

KOZLU KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI’nın, Önceki haline göre değişen, teknik detayları, can güvenliğine yönelik tedbirleri ;

— Köprüde Zonguldak- İstanbul yönüne 85 m, İstanbul Zonguldak yönüne 55 m. olmak üzere iki aks bulunmaktadır.

— Daha önce 2 şeritli olarak gerçekleşen köprünün geçişi, 12 metre genişliğe ve 3 şeride çıkarılmıştır. Bu durum sürücülere geçiş konforu sağlayacağı gibi, Işıklardaki bekleme süresini önemli ölçüde azaltacaktır. Bir başka deyiş ile bekleme süresi % 33 oranında azalmış olacaktır.

— Ve hepsinden önemlisi güvenlik. Hiç birimiz unutmamıştır ki; Ülkemiz genelinde ve Zonguldak’ımız da su taşkınlarından kaynaklı, Köprü facialarında nice canlar yitirilmiştir. En son 06 Nisan 2012 de, Çaycuma ilçemizde ki, su taşkını kaynaklı köprünün yıkılması neticesinde, 15 vatandaşımızı kaybetmiştik, herbirine Allah cc dan rahmet diliyoruz. Bu ve benzeri kazaların bir daha tekerrür etmemesi anlamında da, daha önce deniz seviyesinden yaklaşık 4 metre yüksekliği bulunan köprü yıkılmış, yerine Kozlu ilçemiz, 7 metreyi aşan yeni bir köprüye sahip olmuştur.

— Son olarak, kamuoyunda mevcut yapılan “köprülü kavşak” modeli yerine, “farklı seviyeli kavşak” modelinde bir kavşak olmalıydı şeklinde bir eleştiri yapılıyor. Projenin, dönemin ilçe mülki amiri tarafından engellendiği basında yer alıyor. Şayet doğru ise; konunun uzmanı kurumların görüşlerinin dikkate alınmayıp, o lokasyonun aynı zamanda şehirlerarası geçişin önemli bir aksı olduğu dikkate alınmamış demektir.

Ancak imalatın farklı seviyeli kavşak modelinde yapılmamış olması, şu anda yapımı süratle devam eden, bitirilme aşamasına gelmiş Kozlu köprülü kavşağına, hükümetimizin yaptığı yatırımı, halkımıza hizmetini “ değişen bir şey olmadı gibi ” eleştirmek, yukarıda bahsettiğimiz saikler nedeniyle haksızlık olur.

İnşaAllah proje tamamlandığında, Belediyemizin yapacağı peyzaj, ağaçlandırma ve çevre düzenlemeleri ile Kozlu ilçemize farklı bir güzellik katacağına inancımız tamdır. Şimdiden hayırlı olsun.

Editör: TE Bilisim