Gazeteci, Şair-Yazar İbrahim Tığ, “Sanat Sokağı”nın konuğu oldu.

     İbrahim Tığ, Kozlu Anadolu Sanat Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Fuat Kayabalı ve şair Selma Aydın’ın davetleri üzerine “Sanat Sokağı” etkinlikleri çerçevesinde kitaplarını imzaladı, şiirlerinden örnekler sundu.

     Sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan İbrahim Tığ, şairler; Semih Doğan, Selma Aydın, Döndü Açıkgöz , Muharrem Akman ve Kenan Tunç’la birlikte şiirlerinden örnekler sundu.

     İbrahim Tığ, sanatseverlere; Medakitap Yayınları arasından yeni çıkan Göl, Rüştü Onur, Söğe, Geçek ve 2018 Kemal Özer Jüri Özel Ödülü kazanan “Sur ve Sır” adlı kitaplarını imzaladı.

     Sanatseverlerle edebiyat konuşmaları da yapan İbrahim Tığ, “Sanat ve sanatçının inkar edildiği bir toplumda, şair, yazarlarla sanatseverleri buluşturan Kozlu Anadolu Sanat Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Fuat Kayabalı, şair Selma Aydın ve emeği geçenleri kutluyor, Zonguldak kültür ve sanatı adına çok teşekkür ediyorum”diye konuştu.

     İbrahim Tığ, Zonguldaklı şairler; Rüştü Onur (eşi Mediha Sessiz) ve Muzaffer Tayyip Uslu’yla ilgili olarak çeşitli sanat, edebiyat dergileri, kitaplar, antolojiler ve internet sitelerinde yanlış bilgiler yer aldığını da belirterek, bu yanlış bilgileri düzeltmeyi kendine bir görev bilerek doğrularının sanat ve sanatsever çevrelerinde bilinmesini istediği konusunda da şunları kaydetti:

     “Rüştü Onur ile Mediha Sessiz, İstanbul-Zonguldak seferini yapan Anafarta Vapuru’nda tanıştı. Mediha Sessiz Karın Zarı İltihabı (apandisit patlaması)’ndan yaşamını yitirdi. Mediha, Çingen kızı değildi, Annesi Ünyeli, babası ise Bitlis Eşrefhanoğulları sülalesindendir. Behçet Necatigil, Rüştü Onur’un öğretmeni olmadı, dostuydu. Ama Muzaffer Tayyip Uslu’nun bir yıl Mehmet Çelikel Lisesi'nde öğretmenliğini yaptı. Rüştü İle Mediha 18 gün evli kaldı. Mediha 2 Kasım, Rüştü de 2 Aralık 1942 tarihinde yaşama veda etti. Muzaffer Tayyip Uslu Arnavutluk’tan İstanbul’a göçen bir ailenin çocuğu olarak İstanbul’da 1922 yılında doğdu. Babasının memuriyeti nedeniyle Mersin’de çocukluğu geçti ve sonra da ailesiyle birlikte Zonguldak geldiler.”

     Eserlerinde kırsal kesim insanlarını ve yaşadıklarını anlattığını belirten İbrahim Tığ, arkadaşlarıyla birlikte Devrek yöresinden 58 türkü derlediklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim