Ligden düşme tehlikesi olan Zonguldak Kömürspor’un sermayesi güçlü olan kurum yada kuruşlar tarafından satın alınması gerektiğini belirten SP İl Başkanı Burak Erol, AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı’ya ‘Cumhurbaşkanı ile görüş’ çağrısında bulundu.

Yıllardır Zonguldak Kömürspor’u kendi ticaretleri ile taşıyan Demir ailesinden kulübün satın alınarak kurumsal bir firmaya teslim edilmesi gerektiğini önerisinde bulunan Bural Erol, sermayesi güçlü şirketlerle Saadet Partisi olarak görüşmeleri sürdürdüklerini, ancak AK Parti Milletvekili Avcı’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşerek takımın EREN Holding’in alması için girişimde bulunması gerektiğini söyledi.

Zonguldakspor 800-900 Bin lire lisans parasını ödemediği için 3 puanı silindiğini ve  ligden düşme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu ifade eden SP İl Başkanı Erol, “Ocak ayından sonra transferler başlıyor. Zonguldakspor’un 8-9 tane iyi futbolcu transfer etmesi lazım ki, ligde kalsın.  Allah razı olsun Demir ailesinden. Şuna kadar kendi kazanç ve ticaretleri ile Zonguldakspor’u taşıdılar. Fakat bundan sonra çok daha büyük bütçelerle takımın ligde kalması sağlanmalı. Zonguldakspor’un Birinci Lige çırakılması, Zonguldak ve esnafının zenginleşmesi, gençlerin de ilgi odağı haline gelmesine neden olacak” dedi.

Muamer Avcı’ya çağrı…

AK Parti Zonguldak Milletvekili Avcı’nın bu durumu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a arz ederek kötü gidişe dur demesi gerektiğini belirten Erol,  “Bu noktada AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı’ya büyük görev düşüyor. Sayın Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sürekli ve yakinen görüştüğünü ifade ediyor. Cumhurbaşkanı’na bu durumu arz etsin, Zonguldak’ta Enerji sektöründe dev kuruluşlar var. Eren Enerji Zonguldak Kömürspor’u satın alsın, bu kulüp öncelikle 1. Lige çıkarılsın.Demir ailesinin de bu güne kadar verdiği ciddi emeklere teşekkür ederek, onlarında rızaları ile takım satın alınsın”

Zonguldak’ın öncelikli 3 sorunu acilen çözülmeli…

Zonguldak’ın acil iki üç sorununun bir an önce çözümlenmesi gerektiğini ifade eden SP İl Başkanı Burak Erol, “Zonguldak Kömürspor ayağa kaldırılmalı, TTK ayağa kaldırılmalı ve Zonguldak trafiği bu kaosun içinden çıkarılmalıdır”

Zonguldakspor’u güçlü bir kurum yada kuruluşa teslim etmemiz lazım…

Alaplılı güreşçiler minderde altın madalyaya hazırlanıyor Alaplılı güreşçiler minderde altın madalyaya hazırlanıyor

Erol, “Zonguldakspor yılda 100-150 milyon bütçe ile döner. Eğer bu rakamlar harcanmazsa ayakta kalması mümkün değil, ufak tefek paralarla bu kulüp yürümez. Zonguldak’ın öz evladı ve futbol oynayan bir sporcu olarak Zonguldak’a özel bir alakamız var. AK Parti ve Milletvekili Muammer Avcı’ya çağrıda bulunuyorum. Zonguldakspor’u güçlü bir kurum yada kuruluşa teslim etmemiz lazım”  çağrısında bulundu.

Editör: Haber Merkezi