Kdz. Ereğli Belediyesi Eski Başkanlarından Murat Sesli bugün saat 14.30’da eski terminal alanında düzenlediği basın toplantısında binlerce kişi ile buluştu. Sesli sahneye çıkmadan önce 2009 yılından sonra yaşadığı sıkıntılarla ilgili olarak hazırlanan video katılımcılara izlettirildi. Daha sonra meşaleler ve sloganlar eşliğinde eşi Ayfer Seli ve çocukları ile birlikte sahneye çıkıp halkı selamlayan Sesli Kdz. Ereğli’nin 15 yılını kaybettiğini, artık kaybedecek bir günü dahi kalmadığını söyledi. Sesli konuşmasında “Bugünü, sizlerle buluşmayı o kadar çok bekledim ki, heyecanımı, mutluluğumu anlatmam imkânsız. Konuşmama başlamadan sizlere teşekkür etmek istiyorum. Her zaman, şer odaklarına rağmen yanımda dimdik durdunuz. Teşekkür ederim Ereğli, siz hep benimleydiniz. Belediye Başkanlığı dönemimi hatırlıyorsunuz değil mi? Beraber 67 otobüsle 3 bin 500 kadınımızla Çanakkale’ye gittik mi? 5 bin kişiyle beraber Abant gezisine gittik mi? Tüm mahallelerde beraber iftar yaptık mı? Ramazan’da Feshane Şenlikleri düzenledik mi? 14 ve 15. Festivallerde beraber doya doya eğlendik mi? Türkiye de ilk defa Ereğli’de 700 öğrenciye burs verdik mi? Ereğli tarihinin 120 bin ton ile en çok asfaltı biz döktük mü? Binlerce metreküp taş duvarı biz yaptık mı? Şimdi beraber var mısınız Çanakkale, Anıtkabir, Mevlâna, Kapadokya, Pamukkale, Ayasofya, Eyüp Sultan, Safranbolu, Abant, Salda Gölü ve Lavanta Bahçelerine gitmeye? Yine beraber iftar sofralarında buluşmaya var mısınız? Feshane şenlikleriyle Ramazan Ayını en güzel şekilde geçirmeye var mısınız?  Ereğli tarihinin en büyük festivaline hazır mısınız?” diye sordu. 

Göreve geldiklerinde Kdz. Ereğli’nin en büyük festivalini yapacaklarını belirten Sesli “2007 ve 2008’de ‘Bu festivalde yapamaz’ demişlerdi ya; 14 ve 15. Festivali en güzel şekilde yaptık ama maalesef belediyenin sitesine de festival kataloğuna da koymadılar. Niye? Murat Sesli yaptı diye. Hodri meydan. Kdz. Ereğli’nin en büyük festivalini yapmaya söz veriyorum size. Kdz. Ereğli esnafına, tüccarına, sanayicisine, halk otobüsçüsüne, taksicisine sesleniyorum; nasıl biz 2008 yılında sizlerden para almadan festivali yaptıysak, yine Kdz. Ereğli esnafından, tüccarından para almadan bu festivaller en güzel şekilde yapılacak. Kdz. Ereğli’deki bankalar ve ulusal marketler, hepiniz hazır olun” dedi.

Ereğli'de 23 Nisan Çocuk Şenliği ilgi gördü... Ereğli'de 23 Nisan Çocuk Şenliği ilgi gördü...

Daha önceki görev döneminde olduğu gibi Kdz. Ereğli’de ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs vereceklerini anlatan Sesli şunları dile getirdi: “Bunlarla bitmeyecek, ihtiyaç sahibi bütün öğrencilerimize her ay 5 bin TL burs vereceğiz.  Belediye Marketi yapıyoruz. İhtiyaç sahiplerinin yararlanacağı, belediye kart ile alışveriş yapacağı bir market olacak. Vatandaşımız et ve tavuk ürünleri hariç bebek bezinden temizlik malzemesine kadar her şeyi temin edebilecek. Her ay 2 bin aileye 5 bin TL alışveriş yapabileceği kart veriyoruz”

Seçim sandığında Murat Sesli ismini göreceksiniz”
Kdz. Ereğli halkına “Seçim sandığında Murat Sesli ismini göreceksiniz” diyen Sesli “Merakınızı biliyor ve anlıyorum. O sebeple şimdi anlatacaklarım çok önemli. Şahsıma oynanan kirli oyunların hepsini biliyorsunuz. Çok yıprandım, sadece ben değil ailemde çok kötü günler yaşadı. Benden 15 yılımı çaldılar ama Kdz. Ereğli’de 15 yılını kaybetti. Artık yeter!  Bu sefer kirli oyunlarını bozacağız. Bana yine aday olmayayım diye engel koydular, suçsuz olduğumu bile bile yine sizinle arama girdiler ama hiç problem değil, adaylık yolunda kuzenimle ve ekibimle beraber yol yürüyeceğiz. O sene bu sene! Sandıkta Murat Sesli adını yine göreceksiniz. En çok merak edilen bir konu daha var, Parti. Parti konusunda sıkıntı yok, en yakın zamanda seçime hangi partiden gireceğimizi gümbür gümbür açıklayacağız.“

Her sabah ücretsiz çorba, her öğlen 4 çeşit yemek
“Bitmedi! Giyim Bankası yapıyoruz. Ulusal markalarla anlaşacağız, ihtiyaç sahiplerimiz giyim bankamızdan dilediği ürünü alabilecek, burada ikinci el kıyafet asla olmayacak.  
Aş evimiz olacak. Her sabah 6-9 arası ücretsiz çorba dağıtımı yapacağız, ayrıca 365 gün her öğlen 4 çeşit yemeğimiz olacak. Halkımız, ihtiyaç sahiplerimiz burada yemek yiyebilecek.  
Taziye evi yapıyoruz. Taziye evimizde cenaze sahipleri adına yemek ikramımız ve dini vecibelerini gerçekleştirebilecekleri alanımız da olacak. Cenaze sahiplerimiz dertleri arasında yemekle uğraşmayacak.”

“İmar mağduru her kesin sorununu çözeceğim”
“Ayrıca Kdz. Ereğli’de belediyenin uyguladığı imar planlarıyla mağdur ettiği birçok vatandaşımız var. Göreve gelir gelmez, imarla ilgili tüm mağduriyetleri gidermeye, burada sizler önünde söz veriyoruz.  
Asıl toplanma konumuza gelelim. Aylardır yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu yola çıkarken dedik ki Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 projeyle Karadeniz Ereğli’yi yeniden inşa edeceğiz. Şimdi burada dört mega projemizi açıklayarak, sizlerin beğenisine sunacağız. “

8 bin araçlık otopark
“Ereğli’nin en büyük sorunu trafik, biz trafik sorununu çözüyoruz ama eski usul 20 litrelik sarı galon boya ile değil! Mevcut yolu sarı çizgilerle daraltarak, otopark ve trafik sorunu çözülemez. Biz yapacağımız projelerle 8 bin araçlık otopark oluşturuyor, Ereğli’nin trafik ve otopark sorununu kökünden çözüyoruz.” 

Kepez ve Cevizler’e battı çıktı ve 10 noktaya altgeçit
“Trafik sorununu çözecek projeler hazırladık. Kepez Mahallesi tepesi ve Cevizler Kavşağı’na battı çıktı yaparak trafik akışını rahatlatıyoruz. Kepez Mahallesi Kayalık Sokak, Ulaş Market, Solak Köyü Yolayrımı, Yeşiltepe, Göçmenler, Kavaklık Sağlık Ocağı, Kavaklık 1. Köprü, Potbaşı, Elmatepe ve Echomar Hastanesi önüne yaya güvenliğini sağlamak için alt geçit yapıyoruz. Her gün duyuyoruz yollarımızda ölümlü ve yaralamalı kazalar oluyor. Bugüne kadar önlem alınmamış. Tabi bununla bitmedi. Göztepe Köprüsünün hem altını hem üstünü genişleterek iki aracın yanyana rahatça geçebileceği, yürüyen merdivenleri olan ve üst kısma en az 200 araçlık otoparkı olan bir projeyi hayata geçiriyoruz.” 

Kışla’ya kongre ve fuar merkezi
“Şehrimizin bugününü değil,100 yılını planladık. Şimdi izleyeceğiniz proje Ereğli’mizin en büyük ihtiyaçlarından bir tanesi.  Kdz. Ereğli Kışla Mahallesi Potbaşı mevkisine Fuar, kongre, düğün, nikah ve toplantı salonu gibi organizasyonların yapılabileceği bir kültür merkezi yapıyoruz.
Şimdi bulunduğumuz bu atıl alana öyle bir vizyon çizdik ki, Ereğli bu proje ile parlayacak!  Şurada görmüş olduğunuz tabela yıllardır burada, gerçi pek görünmüyor artık solmuş. Ereğli’nin geleceği de bu tabela gibi solmasın. Yıllardır bir kent meydanı yapamadılar. Yıkılan belediye binasının yerine bir çivi bile çakamadılar. Merak etmeyin, biz göreve gelir gelmez projelerimizi hayata geçireceğiz. Beni bilenler bilir verdiğim sözü tutarım.”  

Kent Meydanı,Camii ve Belediye Binası projesi
“Kent Meydanı projesini hayata geçiyoruz. 4 bin araçlık otoparkı, 4 katlı belediye binası, İş Bankası’nın olduğu kısma alt geçit ve yer altı çarşısı, Turizm Danışma Ofisi, yaşlılar gençler evi, kütüphane yapıyoruz. Belediye binamızın üstüne acil durumlar için kullanılabilecek helikopter pisti yapıyoruz. Kdz. Ereğli’de uzun zamandır tartışma konusu olan Cami’mizi hem Kent Meydanı’nın yanına hem de denizi görebilecek bir alana yapıyoruz. Bu cami aynı zamanda külliye olarak da kullanılabilecek. Burada her sabah 6-9 arası ücretsiz sıcak çorba, her öğlen 4 çeşit yemek ikramımız olacak. Gıda market ile her 2 bin aileye 5 bin TL’lik harcama yapacakları kart vereceğiz. Vatandaşlarımız et ve tavuk ürünleri hariç bebek bezinden temizlik ürünlerine varıncaya kadar her türlü ihtiyacını buradan alabilecekler. Giyim bankası ile sıfır eşyaları alabilecekler. Yöresel ürünler pazarı kurarak herkes yöresel ürünlere kolayca ulaşabilecek.“

“Çalmayacağız çaldırmayacağız”
“Şimdi bana şu soruyu sorabilirsiniz, bu projelerin finansını nereden sağlayacaksınız. Cevap basit, iki kelime çalmayacağız, çaldırmayacağız.  Ayrıca belediyemize gelir getirecek projelerimizde hazır, ileriki günlerde onları da açıklayacağız. Projelerimizin hiçbiri hayal ürünü değil. Gerekli tüm tetkik ve teknik çalışmalar yapıldı. Bu zamana kadar size verdiğim tüm sözleri tuttum. Bundan sonra her 3 günde bir projeyi tanıtarak, tüm projelerimizi sizlerle paylaşacağız. Günü birlik projeler değil Ereğli’nin 100 yılını inşa edecek projelerle geliyoruz.”

“Belediyeyi bastonla mı yöneteceksin”diyenler80yaşındagiriyor”
Başkan Sesli CHP Zonguldak Eski İl Başkan Yardımcısı ve Kdz. Ereğli Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Nezih Anıl’ın “35 yıldır projeleri kataloğa koyuyoruz, yapmıyoruz ama halk memnun” şeklindeki ifadelerinin yer aldığı TV programının videosunu izletti.  Sesli; “69 yaşında Ruhi Cöbekoğlu’na ‘belediyeyi bastonla mı yöneteceksin?’ diyenler bu temmuz ayında 80 yaşına giriyor. Biz yine onlara bir şey söylemiyoruz. Onları seviyoruz. Takdir Kdz. Ereğli halkının, takdir sizlerin. 
Karadeniz Ereğli’nin bir 15 yıl daha kaybetmeye vakti yok, sabrı yok. Artık yeter, kaybedecek bir günümüz bile kalmadı. Sabrımızda yok.”
Başkan Sesli konuşmasının ardından çizme, baret ve iş elbisesini giyerek “Şimdi sizlerin şahitliğinde bu alana ilk kazmayı vuracağım ve mazbatayı aldığımız ilk gün bu virane alana bambaşka bir vizyon çizeceğiz. Hazırsanız sizin şahitliğinizde ilk kazmayı vuruyorum.” diyerek Kent Meydanı yapılacak alana kazma vurdu. 
Sahneden inen Sesli’ye binlerce kişi büyük ilgi gösterdi. Sesli’ye sarılıp fotoğraf çektiren vatandaşlar, ayrıca Kaptaş oyun havası eşliğinde oynayıp adeta kutlama yaptı.

Editör: Haber Merkezi