CHP’li eski Belediye Başkanı İsmail Eşref döneminde, Lavuar bölgesinin altına 450 araçlık bir otoparkın planlanmasının ardından başlayan süreçte Zonguldak mevcut Belediye Başkanı Selim Alan, 2019 yılı seçim programında Lavuar Alanı altına 500 araçlık otopark yapılacağı sözünü vermişti.

AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı, köy muhtarlarıyla biraya geldi... AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı, köy muhtarlarıyla biraya geldi...

5 Yıl içinde defalarca Lavuar Alanı’na AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan’ı alarak Projenin ihale edildiğine yönelik açıklamalar yapan Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, gerçekleri Zonguldak’tan sakladı.

Konu ile ilgili Gazeteci Ergin Özkul’un sorularını yanıtlayan İsmail Eşref, “Benim yaptığım projede bir battı çıktı vardı. Terminal’den batıyor, belediyenin arkasından çıkıyor. Trafik sorununu çözüyorduk. Projenin her iki tarafında otopark vardı. Zonguldak için şuan olmaza olmaz otoparktır. Bugün trafik sıkışıyorsa bunun en büyük nedenlerinden biri de çevredeki yasak parklardır.  Biz şehrin göbeğinde şehrin ihtiyacını karşılayacak 600 araçlık otopark Lavuar Alanı projesinde vardı. Bugün yapılan projede otoparkın olmaması tabi  de yanlıştır. Bunun yanında bizim yaptığımız projede neler yoktu ki... Sosyal donatılar, Kültür merkezi her şey vardı. Minibüslerin yer sıkıntısını da çözüyorduk. Gezi alanları yapıyorduk. Şuan ki projede bunların hiçbiri yok. İnşallah bizim adayımız kazanır yeniden bunları yapma imkanı buluruz” dedi.

Lavuaralani Yeniprojei

Editör: Haber Merkezi