RÖPORTAJ...

AK Parti Çaycuma Yönetim Kurulu Üyesi, Yerel Yönetimler Başkanı Korhan Uzaldı;

Çaycuma’yı Cumhurbaşkanımıza hediye edeceğiz…

Korhan Uzaldı’yı tanıyabilir miyiz?

1978 Çaycuma doğumluyum. Trakya Üniversitesi tekstil bölümünü bitirdikten sonra İktisat Fakültesi’ni bitirdim. Kaymakamlık sınavını kazandım. Fakat ticaret yapmayı tercih ettim. Ailemde Çaycuma’da kalmamı İstiyordu. Açıkcası bende Çaycuma’dan vazgeçemiyordum. Devlet memuru anne ve babanın çocuğu olmama rağmen ticarete atılmayı istiyordum. Kuyumcu dükkanı açarak ticarete başladım. Çaycumaspor Yönetiminde bulunduk. Sporumuza katkı verdik. Çaycumaspor alt yapıda AS Başkanlık görevinde bulunduk.

Ticarette farklı hedefleriniz var mı?

Kuyumculukla ticarete atıldık ama aslında üretime dayalı, istihdam ağırlıklı bir sektöre girmek istiyorum. Kuyumcu dükkanı da bunun alt yapısı aslında. Bu konuda örnek aldığım idolum Sayın Zeki Yurtbay’dır. Sıfırdan gelip marka olmak herkese nasip olmaz. Sayın Zeki Yurtbay’ın ticaret hikayesi, geldiği nokta her zaman beni kendisine hayran bırakmıştır. İnşallah bizim de hedefimiz onun gibi hayatımızda başarı hikayeleri yazarak bölgenin istihdamına katkı sağlayıp yöre insanımızın yaşam standartlarını yükseltmek olacak.

Siyasete girmeye nasıl karar verdiniz?

AK Parti Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen döneminde Belediye Meclis’ine girmemi teklif etmişti. O dönem ticaretim için de benim için de siyasete girmek için erken bir dönemdi. O seneyle bu sene arasındaki farka bakarsak bu çalışmaları şu an yapamazdım. Özellikle 15 Temmuz olaylarının ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı yalnız bırakmak bu kutlu davada onunla birlikte olmamak bana göre ihanet olurdu. Gerek ekonomi bilgim, gerekse ülkeler arası tarihi bilgim karşısında Sayın Erdoğan’ı yalnız bırakamazdım. Kenarda durup verilen mücadeleyi bir kenarda izleyemezdim.

Sağolsun İlçe Başkanımız Ahmet Çolakoğlu’da Yönetimde görev almamız için teklifte bulundu. Hiç düşünmeden kabul ettim.

Çaycuma Köylerini ikinci kez ziyaret ediyorsunuz. Seçim çalışmaları için erken değil mi?

Çaycuma köylerini tek tek ziyaret ettik. Evet ikinci turu da atmak üzereyiz. Fakat biz bu ziyaretlerimizi seçim çalışması olarak değerlendirmiyoruz. Bakın benim ekonomik ve tarihi olarak bilgim var. Ülke olarak yaşadığımız tüm bu gelişmeleri kıyasladığımızda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği mücadeleyi görüyoruz. Herkes, vatanını, milletini seven herkes elini taşın altına koymak zorunda. Sayın Cumhurbaşkanımız büyük bir mücadele veriyor. Biz de bu mücadeleyi, ülkemizde neler yaşandığını insanımıza, vatandaşımıza anlatmak zorundayız. Vatandaşımızın kafasında soru işareti varsa bunları anlatmamız gerekiyor.

Diğer taraftan biz siyasetten önce seçmendik. Seçmen olduğumuz da ne diyorduk; Seçime bir hafta kala siyasetçi dükkanımıza geliyordu. Bizleri öyle hatırlıyor, o dönemler de halimizi hatırımızı soruyorlardı. AK Parti ile bu anlayış değişti artık. Vatandaşına değer veren, vatandaşını dinleyen, unutmayan bir siyasi anlayış geldi. Eskiye dair her ne varsa Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte değişti, gelişti artık.

Köylerden gelen talepleri karşılayabiliyor musunuz?

Sorunları çözmeye başladık yavaş yavaş… Bittiğinde ise  daha çok mutlu olacağım.  İki çakıl ve çimento geldi mi çocuklar gibi seviniyoruz. Bunlar çok basit şeyler gibi geliyor olabilir. Ama köy insanımızın sevinci görülmeye değer. Onların ihtiyaçları karşılandıkça çocuklar gibi mutlu oluyoruz bizde, onların sevincine ortak olmak muhteşem bir duygu. O duyguyu yaşamak için elimde olsa şantiye kurarım. Sağ olsun hükümetimizde 15 yıl içinde büyük hizmetler yapmış. Burada taş döşedik diye övünen Belediye Başkanı var. Taş döşemek artık hizmet olmaktan çıktı. Gidip köylerde döşenen parke yolları görün, ondan sonra biz hizmet yaptık deyin…

Öyle yok, ben taş döşedim, onu döşedim demekle başarılı olunmuyor. Rutinin dışına çıkmak lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 284 bin liralık bütçeyi 864 bine çıkarmış. Bütçe 4-5 kat artmış. Sen Çaycuma Belediyesini aldığında 4-5 kat yapacaksın demektir bu. Ama sen çıkıp yol yaptım, bisiklet yolu yaptım dersen bende Allah razı olsun ama yetmez derim. Çalışmıyor demem, artık herkes çalışıyor, çalışmayan yok ki... Devlet sana para gönderiyor, çalışacaksın tabi…

Bülent Kantarcı’yı başarılı bulanlar da var…

2005-2006 yıllarında internette yazdığı tüm yazıları okudum, yazdıklarını çok iyi inceledim. Seçime girerken kazanacağını da biliyordum. Ama yazdıklarından çok farklı çıktı Bülent Kantarcı. Halk ve ilişkileri diyalogları sağlıklı değil. Hizmet önemli ancak vatandaşına değer vereceksin, halini, hatırını soracaksın. Onlarla birlikte var olacaksın. Tıpkı Recep Tayyip Erdoğan gibi. Bakın Sayın Erdoğan halkı yanına alarak çalışıyor. Halka rağmen iş yapmıyor. Biz 82 köyümüzü ziyaret ettik. Sürekli vatandaşımızın içindeyiz. Bülent Kantarcı rüzgarı olması lazım madem çalışıyorsan köylere de yansıması lazım. Ben Ahmet Çolakoğlu isminden başka bir isim duymadım köylerde.

Çaycuma Belediyesi’ni CHP’nin, Bülent Kantarcı’nın elinden alacaksınız!

AK Parti teşkilatı olarak seçimlere hazırız. Çaycuma için kefenini giyebilecek, Cumhurbaşkanımız gibi ölümüne çalışacak adaylarımızla Çaycuma Belediyesi’ni alarak Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edeceğiz.

Editör: TE Bilisim