Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’nde görev yapan işçiler, Toplu İş Sözleşmesi’nden doğan geriye dönük haklarını alamadıkları için düzenledikleri iş bırakma eylemine destek veren CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, 'Cumhuriyet Halk Partisi olarak, emeğin kutsallığına inanan bir anlayışla; sağlık emekçilerinin haklı mücadelesinin sonuna kadar yanındayız' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Screenshot 20251107 145616 Whats App

"Emekçilerin en temel hakkı olan emeğinin karşılığını zamanında ve eksiksiz almak, hiçbir gerekçeyle ertelenemez. Ancak döner sermaye kapsamında çalışan personel ile genel bütçeye bağlı çalışanlar arasında oluşturulan ödeme farklılıkları, aynı kurumda görev yapan emekçiler arasında açık bir adaletsizlik yaratmıştır.

Bu durum yalnızca işçilerin ekonomik haklarını değil, kurum içi barışı ve çalışma huzurunu da olumsuz etkilemektedir.

Sorunun kaynağı, Maliye Bakanlığı’nın uyguladığı keyfi ve eşitsiz ödeme talimatlarıdır. Üniversite yönetimini ve çalışanları karşı karşıya getiren bu anlayış, emeğe değer vermeyen bir yaklaşımın sonucudur.

Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Köksal Toptan Zonguldak'ta
Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Köksal Toptan Zonguldak'ta
İçeriği Görüntüle

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, emeğin kutsallığına inanan bir anlayışla; sağlık emekçilerinin haklı mücadelesinin sonuna kadar yanındayız.

Adil bir ücret sistemi kurulmadan, ne iş barışından ne de kamu hizmetinin kalitesinden söz edilebilir.

Sağlık emekçilerinin hakkını teslim etmek, sadece bir mali yükümlülük değil; adaletin, vicdanın ve insan onurunun gereğidir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak emeğin, hakkın ve adaletin yanında olmaya kararlılıkla devam edeceğiz."