Basında yer alan haberlere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Körfez ziyareti sonrası kamu varlıklarının satılacağı dair iddialar gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, 22 şehir hastanesinden birinin Körfezli bir Arap yatırımcıya satışı konusunda görüşmelerin sürdüğünü açıkladı. Açıklamasında diğer şehir hastanelerinin de bunu takip edebileceğini belirtti. Sağlık Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçesine, şehir hastaneleri için kira ve hizmet alımı kapsamında 83,7 milyar TL'lik ödeme öngörülmüştü. 

Algı yapmaya çalışanlar hüsrana uğrayacaktır Algı yapmaya çalışanlar hüsrana uğrayacaktır

1.) Basında yer alan “Şehir Hastanelerinin Körfezli bir Arap yatırımcıya satılacağı” iddiası gerçeği yansıtmakta mıdır?

2-) Basında yer alan iddianın gerçekliği varsa Şehir Hastaneleri’nden birinin satışı ile ilgili görüşmeler ne zaman başlamıştır?

3-) Şehir Hastaneleri’nin ve diğer kamu kaynaklarının satışı kararında, Yap – İşlet – Devret modelinin uygulanmasından dolayı verilen garantiler sebebi ile ortaya çıkan borçlanmanın etkisi var mıdır?

4-) Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in 16.01.2024 tarihindeki açıklamalarında belirttiği “yıl sonuna kadar ekonomik planlara aynen uyulsa dahi 2.7 Trilyon TL açık verileceği” belirtilmiştir. Bu açığın önemli bir kısmını “Sağlıkta Dönüşüm” kapsamında sunulan Şehir Hastaneleri oluşturmuştur. Gündeme gelen satış kararına,  Sayın Bakan tarafından öngörülen 2.7 Trilyon TL tutarındaki açıktan kurtulmak için yeniden özelleştirme çalışmaları mı etkili olmuştur?

5-) Şehir Hastaneleri’nin satış kararı da bu özelleştirme çalışmalarının bir parçası mıdır?

6-) Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, 22 şehir hastanesinden birinin Körfezli bir Arap yatırımcıya satışı konusunda görüşmelerin sürdüğünü açıklamıştır. Açıklamanın devamında diğer şehir hastanelerinin de bunu takip edebileceğini belirtmiştir. Satış görüşmeleri devam eden Şehir Hastanesi hangisidir? Satışına karar verilirken hangi ölçütler göz önüne alınmıştır? ifadelerini kullandı.  

Editör: Haber Merkezi