Hatırlarsanız 6 aralık tarihli yazımızda ;

‘Merakla beklediğimiz sahil projesi inşaatı devam ediyor. Merakla diyorum çünkü projede ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz. Çünkü bu gizleniyor. Üstelik bunu gizlemek saklamak, gizleyenler tarafından bir marifet zannediliyor.

Sahil her Zonguldaklının beklentisi yıllardır. Yapılanı ben bileyim 3-5 meclis üyesi bilsin demek, Ne yapılsa herkes beğenir nasılsa mantığı ile yaklaşmak ortak akıl alerjisine tutulmak kimseye bir fayda sağlamaz. Tıpkı Lavuar alanında olduğu gibi ‘

Demiştik..

Dün ise Ebru Uzun’un açıklaması geldi. Ne diyor Sayın Uzun;

‘Oylarıyla başkanı olduğu şehrin sakinlerinin fikirlerinin hiç mi değeri yok? Şehri birlikte yönetme sözü ile seçilenler her şeyden önce halkı unutmuş durumdalar. Adeta Zonguldak babalarının malıymış gibi, tapusunu almışlar gibi davranıp halkı yok sayarak ‘Ben ne dersem o , nasıl istersem öyle ‘ mantığıyla hareket etmekteler.

Zonguldak liman bandında yapmakta oldukları proje dahi hala halkımızca anlaşılamamıştır. Gizli saklı yürüyen işlere neden gerek duymaktalar bunu anlamak mümkün değildir.

Halka rağmen halk için hizmet yapılmaz. Belediyecilik halkla birlikte yapılırsa belediyeciliktir. Gönül Belediyeciliği yapacağız diye slogan atanlar gönüllere hakaret etmektedirler. Halkın gönlünü almadan işe koyulanlar kimin gönlüne göre hareket ediyorlar?

Lavuar alanı için müze ve otopark yapılacak diyor sayın başkan . Bu sefer otopark yapmak akıllarına gelmiş çok şükür. Projeyi yarıya kadar yapıp sonra 'otopark yapmayı unutmuşuz' diyerek etraftaki tarihi binaları yıkmaya da kalkabilirlerdi.!

Şakası bir yana halktan gizlenen hiç bir çalışmayı ahlaki ve vicdani bulmuyoruz.

Biz lavuar alanı boş kalsın, atıl durumda devam etsin istemiyoruz. Elbette şehrimize yakışan, halkımızın en beğendiği proje seçilip o uygulansın istiyoruz.

Doğrusu da budur. Öncelikle mevcut projeler ortaya konmalı, halkın onayı alınmalı ve uygulanmalıdır.

Harcanacak hatta borçlanılacak para Zonguldak'ımızın aziz halkının parasıdır. Başkan Selim Alan her şeyden önce bunun idrakinde olmalıdır. Yapılacak iş ve işlemler önce halkımızın gönlüne ve gözüne hitap etmelidir.

Biz şehrimiz adına bahse konu projeyi görmek, bütçesini bilmek, Zonguldak'ımızın yararına ve ihtiyaçlarının karşılandığına inanmak istiyoruz.

Oldu bittiye getirilen, halkımıza rağmen yapılmaya kalkılan hiçbir iş ve işlemi onaylamıyoruz’

Ebru hanım Selim Alan’a gizli saklı proje yapmak doğru değil halk ile toplum ile paylaş görüşlerini al tüm görüşlerden faydalan diyor.

Bizim tıpkı geçen hafta söylediğimiz gibi.

Galiba Selim Alan Proje işini mesleği ile karıştırıyor. Doktorlarda hasta mahremiyeti vardır. Doktor hastası hakkında yakınları dışında kimseye bilgi vermez.

Proje yapmak öyle bir şey değil Sayın Alan tam tersine herkese açık olması her kesimi görüşünün alınması saklanmaması gizlenmemesi gerekiyor.

Ebru Uzun’a önerimiz her kesimi davet edip bir çalıştay yapsın, Sonra kabul gören önerileri bir rapor halinde toparlayıp Belediyeye teslim etsin böylece tarihe not düşmüş olsun. Yarın eksikler görününce biz demiştik deme hakkı olsun.