Son olarak Devrek Belediye Meclisi toplantısında, Devrek İmam Hatip Lisesi ve Egemenlik Parkı yanında bulunan yaklaşık 10 dönümlük müşterek arazi üzerindeki okul alanı kararının kaldırılmasını talep eden hak sahiplerinden Yaşar Yemelek ile yaşanan olay, adli sürece taşındı.

Şaziye Sarı, yaşamını yitirdi
Şaziye Sarı, yaşamını yitirdi
İçeriği Görüntüle

Yemelek, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ve Tansel Tan tarafından darbedildiğini öne sürerek Devrek Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Olayın ardından hastanede tedavi altına alınan Yemelek'in, daha önce by-pass ameliyatı geçirdiği ve göğsüne aldığı darbeler nedeniyle ileri tetkik ve tedavi görmesinin önerildiği öğrenildi. Belediye meclisinde yaşanan olaya tanıklık eden kişilerin de soruşturma kapsamında ifade verdiği bildirildi.

Bu gelişme, Ulupınar'ın adının daha önce karıştığı fiziki şiddeti de yeniden gündeme getirdi.

Ulupınar, milletvekilliği yaptığı dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaşanan sert tartışmalar sırasında çıkan yumruklu kavgada yer alan isimlerden biri olarak kamuoyuna yansımıştı.

Daha sonraki yıllarda ise, AK Parti'den yeniden milletvekili seçilemediği dönemde, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş'e bir iftar yemeğinde yumruk atmıştı.

Şimdi ise Devrek Belediye Meclisi'nde yaşanan ve savcılığa taşınan son olayla birlikte Ulupınar'ın adı bir kez daha fiziki şiddet iddialarıyla gündeme geldi.

Yaşar Yemelek'in suç duyurusunun ardından Devrek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın nasıl sonuçlanacağı merak edilirken Özcan Ulupınar'ın uzun süredir psikiyatrik tedavi gördüğü iddia edildi.

Özcansaldırı 2Özcansaldırı 3Özcansaldırı 6Özcansaldırı 8