Kdz. Ereğli Belediyesi önceki dönem başkanlarından Murat Sesli 2009 yılında kendisine yönelik yapılan operasyonun perde arkasını, uğradığı iftira ve kumpas ile yaşadığı mağduriyeti anlatmıştı.

FETÖ kumpası nedeniyle adaylığı engellenen Murat Sesli, Kdz. Ereğli Eski Terminal Alanı’nda 2 Şubat Cuma günü saat 14.00’de buluşmak üzere halka çağrıda bulunarak “Size anlatacaklarım var” mesajı verdi.

Murat Sesli önceki gün mağduriyetini açıklamıştı.

Sesli: “Ne dosyama baktılar, ne delillere”
Sesli o süreci değerlendirdiği konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Neler olacağını hissettim elbette. Bana mesajı göndermişlerdi kelepçe işareti ile. Vicdanım rahattı, çünkü hiçbir şey yapmamıştım. Sadece içim acıdı, çünkü kızım henüz 5 aylıktı, eşimi ve kızlarımı bir başına bırakmak zorunda kaldım. Tabi sadece ailemi değil, Ereğli’yi de bırakmıştım. Heyecanlıydım, 5 yılda yapacak daha çok güzel işler vardı. Bu acı nasıl tarif edilir ki, içimde büyük bir boşluk ve hiçbir suçum olmadığı halde, bir sürü suçla mücadele etmek zorunda bırakılmıştım. Hayatımda ilk defa duyduğum suçlar yüklenmişti omzuma ve beni dinleyecek kimse yoktu. Hepsi şer odaklarının adamlarıydı. Ne dosyaya baktılar, ne delillere.”

2014 yılında bir kez daha harekete geçtiler
Aradan 5 yıl geçmişti. 2014 yılında yapılacak seçimler gelmişti. Başkan Murat Sesli tekrar Ereğli Belediye Başkanı Adayı olmak istedi. Çünkü yarım bıraktığı çok iş vardı. Ereğli halkı onu bekliyor ve istiyordu. Seçime 2 ay kala, yine aynı şer odakları tarafından iftiraya uğradı. “İFTİRAYA UĞRADI” basit bir kelime gibi görülebilir ama bir kez daha, bir kişinin hayatı ile oynandı. Çocuklarının geleceği, ailesinin psikolojisi ile oynandı. Başkan Murat Sesli asrın terör örgütünün iftiraları yüzünden tam 15 sene ailesinden ayrı kaldı. 

“Bu oyun sadece bana değil Kdz. Ereğli halkına da oynandı”
Sesli o sürece ilişkin değerlendirmesinde ise şu sözlere yer verdi: “5 aylık çocuğum artık kocaman kız olmuştu. Ailecek çok yıprandık. Babam bu süreçte kalp krizi geçirdi ve vefat etti. Ben o gün bile aynı şeyi söyledim, Ben Ereğli’nin Belediye Başkan Adayıyım. Çünkü bu kirli oyun sadece bana oynanmadı. Ereğli halkına da oynandı. Benim yıllarıma mal olanlar, Ereğli’nin de 15 yılını çaldılar. Bana bu acıları yaşatanların bazıları cezalarını çekiyor evet ama bazıları içinse ilahi adalet yerini bulacaktır.”

AK Parti Milletvekili Bozkurt, Basın Bayramı'nı kutladı AK Parti Milletvekili Bozkurt, Basın Bayramı'nı kutladı


Sene 2024 Murat Sesli yeniden Ereğli Belediye Başkan Adayı. Bu kez sadece asrın terör örgütü ile mücadele etmiyor Başkan Murat Sesli, aynı zamanda siyasiler, siyasetten kurtulamamış, yargının bağımsızlığına ve hukukun üstünlüğüne inanmayan, insanlarla mücadele ediyor. Başkan Murat Sesli’nin aday olması tüm oyunlarını ve kişisel menfaatlerini bozuyordu: yine engel oldular. Hukuken akla sığmayan, Türkiye’de örneği görülmeyen olaylara tanık oldu Başkan Murat Sesli. 

“Seçimi kazanacağımın farkındalar”
Seçimi kazanacağının farkında olan şer odakları ve siyasilerin engeline takıldığını anlatan Sesli şunları söyledi: “En çok bu süreçte yıprandım. Ereğli halkının şahsıma olan teveccühünü gördüler. Seçimi kazanacağımın farkındalar ve siyaseti adalete karıştırdılar, mahkemelere baskı yaptılar. Şer odakları ve siyasilerin engellerine takıldım. Bu hukuksuzluk ancak siyaseten yapılabilirdi, yapıldı. Aday olmama engel oldular ama herkes bilsin ben yine adayım! Başardıklarını zannedenler bu sefer yanıldılar. Adaleti mahkemelerde bulamadık ama Ereğli halkının vicdanı bu hukuksuzluğa en güzel cevabı verecektir, inanıyorum.”

Mahkeme Başkanı kumpası karara yazdı

Tam da bu sıra da başardıklarını zanneden, vicdanlarını duymayan şer odaklarına cevap gibi bir ışık doğdu. Her ne kadar iki üye karara itiraz etmiş olsa da başkanın şerhi dikkat çekici ve masumiyetini kanıtlar nitelikteydi. Başkan Sesli için alınan son kararda bir şerh yazıldı ve Başkan Murat Sesli’nin suçsuz yere yargılandığı kanıtlandı. Aynen şöyle yazıyor şerhte: “Soruşturmanın başından kararın kesinleşmesine kadar geçen sürede görev alanların alayı hakkında özellikle milli irade ile göreve gelenlere karşı her türlü hile, desise, kumpas konusunda uzman olan asrın ihanet örgütü FETÖ üyeliğinden ceza alıp görevlerinden ihraç edilmiş olmaları hükümlünün kumpas iddialarını desteklediğinden büyük bir mağduriyete mani olunması için vicdanen sanığın talebinin kabul edilmesi gerektiği görüleceğinden ekseriyetin fikrine iştirak etmiyorum.” 
Kısacası Başkan Murat Sesli’yi yargılayan özel yetkili mahkemenin savcı hakim gibi tüm üyeleri meslekten ihraç edilmiştir. Ama bu kanıt bile onların kinlerini, hırslarını, kişisel çıkarlarını dindirmeye yetmedi. Başkan Murat Sesli davasından vazgeçmedi. Bu yolda tek başına değil, Ereğli halkı ile beraber. 

“Ben inanıyorum, biz kazanacağız”
Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı seçimlerinde Türkiye’de bir ilki başaracaklarını anlatan Sesli herkesten destek istedi. Sesli konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Benim Başım Hala Dik, hala yolum aynı, hala vicdanım rahat. Sevgili Ereğli halkı ben adayım. Biliyorum ki her zaman olduğu gibi yanımdasınız. Bu zamana kadar, halkla buluşmama engel oldular. Sizlerle arama girdiler. Ama bu hukuksuzluğa inanıyorum ki en güzel cevabı Ereğli halkı verecek. Artık yeter, çok acı yaşadık ve bu acılarımın temelinde Ereğli’ye hizmetim yatıyor. Ne dersiniz birlikte bu mağduriyet, ihanet ve adaletsizliğin kazananı olmaya? Türkiye’de bir ilki başaracağız. Ben inanıyorum, biz kazanacağız, Ereğli kazanacak! Sizleri seviyorum”

Editör: Haber Merkezi