Türkiye A Milli Takımımız 1982 Dünya Kupası Elemeleri için Ankara 19 Mayıs Stadı’nda Galler ile karşılaşacaktı. İlk 3 maçında galibiyet yüzü göremeyen Millilerimiz 25 Mart 1981 tarihinde oynanacak müsabaka için kampa girmiş ve müsabaka öncesi son hazırlık karşılaşmasını Zonguldakspor ile yapmıştı. 21 Mart 1981 tarihinde Ankara 19 Mayıs Stadı’nda oynanan karşılaşma Milli Takımımızın 6-1 üstünlüğü ile sonuçlandı. Özellikle Sedat, Volkan, Necdet ve Halil İbrahim’im çok etkili olduğu maçta santraforlar Tuncay ve Sinan beklenenden uzak performans sergilediler. Savunma hattımız ise dağınık, kademesiz ve başarısızdı.

Zonguldakspor’lu Muammer Birdal, Muzaffer Badalıoğlu ve Volkan Yayın Milli Takım formasıyla kendi takımlarına karşı mücadele ettiler. Zonguldakspor’un tek golü 74.dakikada Hamdi’nin uzun pasında Hamit’in ayağından geldi. Zonguldakspor ikinci yarıda genç oyuncularına da şans verdi. Zonguldakspor Birol, Nurettin, Hamdi, Tuğrul, Savaş, Ersoy, Günal, Kemal, Yaşar, Ercan ve Hamit ilk 11’i ile sahaya çıktı.

Saha ve seyircimiz önünde Galler’e 1-0 mağlup olan Milli Takımın ilk 11’inde Zonguldakspor’dan Volkan Yayın ve Muzaffer Badalıoğlu yer almışlardı.

Hazırlayan: Barış IŞIK


Editör: TE Bilisim