ATA Cimnastik spor eğitmeni ve Zonguldakspor tarihini araştırma uzmanı Barış Işık’ın arşivinden Zonguldakspor'un yaşayan efsanesi olan Volkan Yayın'ı kalemine aldı. 

Zonguldakspor'un Gururu: Volkan Yayın 1950 Gölcük doğumlu olan Volkan Yayın; Altınordu’da oynarken keşfedilmiş ve 2.ligden Milli Takıma seçilen ilk futbolcu olmuştu. 1977 yılında rahmetli sendikacı yönetici Hasan Yaman’ın çabalarıyla Ömer Kaner ile birlikte Zonguldakspor’a transfer olmuş ve sonrasında Zonguldak’tan hiç ayrılmamıştır. Hem de 1981 yılında Fenerbahçe’den ciddi bir teklif almış olmasına rağmen. Transfer olduğu günden sonra her geçen gün Zonguldak sevgisi artan Volkan Yayın, ülkenin en zengin kulübüydü diye bahsediyor futbol oynadığı yılları anlatırken.

Çoğunlukta 1978 Dünya Kupası elemelerinde Milli Takım formasını 12 kez giyen Yayın, dönemin Milli takım oyuncularının Zonguldakspor’un ekonomik gücene olan hayranlıklarını dile getiriyor. Sadece oynadığı futbol ile değil aynı zamanda güzel sesi ile de tanınan Volkan, kaset çıkarıp şarkılarını ‘Yayın’layamamıştı; ama kamplarda eline mikrofonu alıp arkadaşlarına moral veriyordu. Volkan Yayın, 1977-84 ve 1986-87 sezonlarında Zonguldakspor forması ile 194 resmi müsabakada 13 gol kaydetti. Futbolu bıraktıktan sonra 1996-97, 2000-01 ve 2005-06 yıllarında antrenör olarak Zonguldakpor'a hizmet etti.

Can Bartu (Yazar): ‘Mükemmel bir sol ayak Volkan. Topu aldıktan sonra çabuk ve sahayı iyi değerlendiren bir futbolcu. Hemen hareketlenerek gidilecek yere gidebiliyor. Oyunu çabuk ve iyi görüyor. Çok çalışmak ve daha iyi hazırlanmakla fizik eksikliğini giderebilir. Tekniğine rağmen fizik eksikliği yüzünden ikili mücadelelerde başarılı olamıyor.’

Hazırlayan Barış IŞIK

Editör: TE Bilisim