Zafer Partisi Zonguldak İl Başkanlığı, 21 Ekim 2007’de Hakkâri’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca Komando Taburu’na yönelik hain saldırının yıldönümünde yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, 12 askerin şehit olduğu, 16 askerin yaralandığı saldırının Türk milletinin birliğine ve devletin bekasına yönelik alçak bir terör eylemi olduğu vurgulandı.

Zafer Partisi'nin açıklamasında, 'Dağlıca’da vatan evlatlarını şehit eden terör örgütüyle yıllar içinde ‘açılım’ ve ‘çözüm süreci’ adı altında masaya oturulmuş, şehitlerimizin emaneti olan bu topraklarda terörle mücadele yerine terörle müzakere edilmiştir” denilerek geçmişteki yanlış politikalara dikkat çekildi.

Açıklamada, bu süreçlerin Türk milletine acı, yıkım ve ihanet getirdiği, bedelinin ise çok ağır olduğu' ifade edildi.

“Türk devleti terörle pazarlık etmez”

Zafer Partisi Zonguldak İl Başkanlığı, terörle mücadelenin kesintisiz ve tavizsiz sürdürülmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi;

“Türk devleti, terörle asla pazarlık etmez. Terörle müzakere sürecini meşrulaştıran hiçbir siyasal anlayışı kabul etmiyoruz. PKK ve tüm uzantılarına karşı yürütülecek yegâne süreç, kararlı bir ‘mücadele süreci’ olmalıdır.”

“Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak”

Türk ordusu, terörün kökünü kazımak için gereken güce sahiptir. Devletin birliği, milletin iradesi ve Cumhuriyetin bekası için bu kararlılıktan asla taviz verilmemelidir.

“Terörle mücadelede sıfır taviz ilkesi”

Milletimizin huzuru, sınırlarımızın güvenliği ve Cumhuriyetimizin bekası için mücadelemizi sürdüreceğiz. Şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Unutmadık, Dağlıca, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez.”

Dural'ın dışladığı isimler Turhan Oral'dan yana tavır aldı
Dural'ın dışladığı isimler Turhan Oral'dan yana tavır aldı
İçeriği Görüntüle