Zonguldak Türk Hava Kurumu (THK) Şubesi, skandal bir uygulama başlattı. Üzerinde “Fitre, zekat ve Bağış” yazılı zarfları Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla Zonguldak’ta bulunan tüm okullara dağıttı. Bağış toplama adı altında tüm öğretmenlere ilave bir yük getirilirken, ihtiyaç sahibi öğrencilerin düşünülmediği uygulama veliler tarafından tepkiyle karşılandı.

Bir çok veli, çocuğunun sınıfta rencide olmaması adına zarflara en küçük kağıt birimi 5 TL koyarken, bazı öğrenciler ise ceplerindeki harçlıkları vermek zorunda kaldı. AK Partili Kemal Aydın ise olayı garabet olarak yorumlarken, “Bağış toplayacak sanız bağış toplayın kimse itiraz edemez. Küçük çocukların harçlıklarını bırakın hiç hoş değil” yorumunda bulundu.

Velilerin yanı sıra THK’nun öğrencilerin sosyal statü olarak rahatsız edecek bu uygulamaya tepki gösteren Kemal Aydın, sosyal medya hesabında “Fitre ve zekat İslam dininde zengin olan kişilerin fakir olan kişilere vermekle yükümlü olduğu bir ibadettir.
Türk Hava Kurumu eski Türkiye'de bunu yapar dı , görüyoruz ki halen bu huyuna devam ediyor.
Türk Hava Kurumu bağış toplayabilir fakat bağış toplarken Milli eğitim Müdürlüğünün işi yokmuş gibi bu ramazan günde öğrencilere zarf dağıt, zarf toplama ile uğraştırması ayrı bir garabet.
Bağış toplayacak sanız bağış toplayın kimse itiraz edemez. Küçük çocukların harçlıklarını bırakın hiç hoş değil” diyerek tepki gösterdi.

Türk Hava Kurumu (THK) Zonguldak şube Başkanı Nihat Aygün'nün bu uygulamadan vazgeçmesi istenirken, kamuoyuna açıklama yapması bekleniyor.

2. Zonguldak Genel Ticaret Fuarı'nda buluşalım... 2. Zonguldak Genel Ticaret Fuarı'nda buluşalım...

Zarff

Editör: Haber Merkezi