TTK Genel Müdürlüğü personeli geleneksel hale gelen bayramlaşma programında önceki yıllarda olduğu gibi A tipi konukevinde bir araya geldi.

A tipi konuk evinde gerçekleştirilen bayramlaşma programı hatıra fotoğrafının çekilmesi ile son buldu. Aslında bu fotoğraf Kazım Eroğlu’nun personeli ile vedalaşmasıydı bir anlamda.

Fotoğraf basında yer aldı sağdan sayıyorsun 32 kişi soldan sayıyorsun 32 kişi koskoca TTK personellerinden gelen katılan genel müdürlerini uğurlayanların sayısı bu kadar. Orada vazifesi gereği bulunanları da (Eşleri, Güvenlikçiler, misafirhane personeli, şoför gibi) saymazsak 20 kişi bile yok. Kurum personelinin Emekliliğe ayrılmak zorunda kalan Genel müdürlerine verdiği değer bu.

Peki gelenler Genel müdürleri ile son kez bayramlaşmaya kim bir göz atalım. 3 tane Kendi atadığı Daire başkanı, yazılı sınavda daha düşük not almasına rağmen mülakatta verilen notlar sayesinde Şube müdürü olanlar, kendisinin her zaman sahip çıktığı işçi sendikacıları, Kurumda son yapılan atamalar için Genel Müdür giderayak tüm solcuların atamalarını yaptı diye eleştiren Enerji Birsen Başkanı, iç denetçi yapabilmek için uğrunda yönetmelik değiştirdiği sendikacı, Eşi ocağa hiç girmeden Genel Müdürün kapısında bulunarak yeraltı maaşı alan personelin eşi, başka kurumdan usulsüz şekilde alınan ve başkalarının hakkı yenerek vekaleten müdür yapılan personel,  lojmanını değiştirdiği personeller ve son yaptığı üst düzey atamalardaki kişiler.

Tablo bu Kazım bey, ne demişler ne ekersen onu biçersin. Bu kurumda iş barışını yok ederek yaptığın idarecilik ile yaptığın haksızlıklar ile bu tablonun ortaya çıkmasını sen sağladın. Eğer adaletli bir yönetim gösterseydin senin vedan olan bu bayramlaşmanın çok daha kalabalık olması gerekirdi. Olmadı beceremedin personelin çoğu yaptığınız haksızlıkları biliyor görüyor. Kimse aptal değil.

Bu arada aklımıza geldi yukarıda katılanları sayarken her zaman sahip çıktığın sendikacıları da saydık ya. Yine dedikodular almış başını gidiyor. Biz en iyisi size soralım doğrusunu.

Kazım bey maden makinelerinde yani herkesin bildiği adı ile merkez atölyesinde çalışan bir işçiye amirin görev verdiği işçinin ben sendikacıyım iş yapmam dediği konuşuluyor.

Bunun üzerine amirin işçiyi disiplin kuruluna sevk ettiği de söyleniyor. Birde sizin bırak çalışmasın ne olacak dediğinizi ve disiplin cezasının engellendiği söyleniyor. Kendisinin haklı olduğu konuda arkasında durulmayan  amirin bunun üzerine dilekçesini verdiği ve emekli olduğu dedikodusu ayyuka çıkmış. Olmaz ya böyle bir şey birde sizden duysa herkes iyi olur diye düşünüyoruz.

TTK da bayram dedik ya aslında bayram edenler var 5 Mayıs da bir kutlama daha olabilir.

Hak hukuk adalet diyerek hakkını helal et diyerek hak yemek kimseye yakışmaz bir dahaki yazımızda bunun bir örneğini daha verelim icraatlardan.

 Ne diyelim geçmiş bayramınız mübarek olsun.