Edinilen ilk bilgilere göre; araçlarıyla Kayalıdere mevkiine giden ve aynı zamanda akraba oldukları öğrenilen dört arkadaş, araçlarından inerek yürüyüşe başladı. Bu sırada arkadaşlarından birinin yüksekten uçuruma düşme tehlikesi geçirdiğini fark eden iş insanı Ömer Danışmaz, onu tutarak kurtarmak istedi.
Olay sırasında diğer arkadaşları da müdahale etmeye çalışırken, dört kişi birden dengesini kaybederek uçurumdan aşağı yuvarlandı. Meydana gelen olayda Mehmet Danışmaz, Ahmet Danışmaz ve Hüseyin Danışmaz yaralanırken, durumu ağır olan Ömer Danışmaz olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralılardan ikisi ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, bir kişinin ise hafif yaralı olduğu ve ayakta yapılan müdahalenin ardından hastaneye gitmek istemediği öğrenildi.
Hayatını kaybeden Ömer Danışmaz’ın cenazesinin, savcılığın olay yeri incelemesinin ardından Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırılacağı bildirildi.






