31 Mart 2024 Mahalli Seçimler öncesi karşısına aday adayı çıkarmayan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, mevcut Belediye Başkanı olarak AK Parti’nin Zonguldak adayı olarak seçimlere girmeye hazırlanırken, teşkilat, partili ve Zonguldak kamuoyunun AK Parti Genel Merkezi’ne yaptığı şikayetlerin ardından tartışılmaya başlandı.

Kibri, egosu, teşkilat üyelerine kurduğu kirli kumpaslar ve mafyavari tavırları ile toplumun tüm kesimleri tarafından istenmeyen Selim Alan yerine ısrarla 24 ve 26. Dönem AK Parti Zonguldak Milletvekili olarak görev yapan Özcan Ulupınar’ın adını gündeme getirmiş, aday adayı başvurusu olmamasına rağmen son yapılan anketlerde yer almıştı.

AK Parti seçmeni Zonguldak Belediye Başkan Adayı olarak Özcan Ulupınar’ı görmek isterken, adaylığının tehlikeye düştüğünü anlayan Ömer Selim Alan son 10 günde defalarca Ankara’ya giderek kulisleri hareketlendirmeye çalışmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile karşılaşmak ve tavrını görmek isteyen Selim Alan, son yapılan AK Parti Grup toplantısında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kapı girişinde hazır ol da karşıladı. Ancak video görüntülerinde Erdoğan’ın Selim Alan’a yüz vermediği açıkça görülen bir video kulislere düştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan beklediği samimiyeti göremeyen Ömer Selim Alan, bu videoyu sosyal medya hesabında paylaşmayarak saklaması dikkat çekti.