CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Tahsin Erdem’in seçildiği taktirde işçi çıkaracağı dedikodularına yanıt veren CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, “Zonguldak’ta uzun zamandır belediye işçisi üzerinden algı yapılıyor. Yalan aslı ve astarı olmayan dedikodu yayarak CHP Belediye Başkan Adayı Tahsin Erdem seçildiği zaman işçi maaşlarını ödeyemeyeceği noktasında devamlı böyle bir siyasi algı var. Veya işten çıkartmalar olacağı noktasında. Ben tahmin ediyorum tam sayısını bilmiyorum ama Genel Başkan Yardımcımız Deniz Yavuzyılmaz’ın, CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul’un, İl Başkanımız Devrim Dural, benim ve Belediye Başkan adayımız sayın Tahsin Erdem’in yüzün üzerindedir açıklaması. Videolarda da var. Biz kesinlikle hiçbir işçiyi çıkarma durumumuz yok. Üstüne basa basa söylüyorum. Çalışan alın teriyle beraber evine helal ekmek getiren, hak eden hiçbir işçiyi çıkarma söz konusu dahi olamaz. Neden olamaz? Zaten biz halkın partisiyiz. Emeğin ve emekçinin yanında olan bir partiyiz. Emeğe ve emekçiye saygılı olan bir partiyiz. Böyle bir partinin işçi çıkarması söz konusu bile olamaz. Lütfen kamuoyunda bizim seçimi kazanacağımızı görenler bunu yaymaya çalışıyorlar. Bunları itibar etmeyin

Değerli belediye başkanımız belediyenin şantiyelerini gezdiği zaman bırakın maaş ödemeyi üzerine ne müjdeler vereceğini göreceksiniz. Yani biz maaş veremez durumunda olmamız söz konusu değil. Zaten kanun gereği iller bankasından hangi siyasi parti olursa olsun belediye anlamında anayasanın kanun hükmü çerçevesinde aynı ödenek gelmek zorunda. Buna bir de tasarruf tedbirleri uyacak. İsrafa son verecek. Mali Müşavir, hesap uzmanı Tahsin Erdem gibi bir kişi belediye başkanı olursa gerisini siz hesap edin. Zonguldak Belediyesi’nin bütçesinin iki yakası bir araya gelecek” dedi.
 

Selim Alan’ın ilk icraatı işçi çıkarmak oldu…

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ın seçildiği ilk gün Zonguldak Belediyesi’nde işçi çıkardığını hatırlatan Osman Zaimoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi Ak Parti zihniyeti tarafından 99 bin 712’ye düşürülmüş Zonguldak nüfusunun, Zonguldak Belediyesi’ndeki işçilerinin mi maaşlarını ödeyemeyecek? Yani bu hayatın doğal akışına aykırı. İnsana gülerler. Şimdi bunlardan siyasi nemalanmaya çalışan rakiplerimiz boşuna uğraşıyorlar. Zonguldak demokrasiyi ve siyaseti çok yakın takip eden bir şehirdir. Çocuğundan emeklisine kadar herkes bilinçli seçmendir. Öyle yalan asparagas ve algı üzerine kurulmuş boş işlere inanmaz. İnanması da mümkün değildir. Başka bir nokta işçi çıkarma noktasında şöyle bir şey şöyleyim. İşçi çıkarmayı bize söyleyenler öncelikle şu cevabı versinler. 2019’da Belediye Başkanı sayın Ömer Selim Alan’ın seçildiğinde ilk icraatı olarak 1. Haftada, mazbatasını aldıktan sonra 13 tane işçiyi çıkarttı. Bu nerede? Yani seçildiğinde 13 işçiyi 1 hafta içerisinde çıkaran anlayış, bize işçi çıkaracak diye algı çalışması yapma hakkına sahip mi? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.” dedi.

Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu sözlerine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’e tam destek olduklarını söyledi”