Sarkıntılık ve tacize ilişkin ses kayıtlarının montaj olduğu iddiasıyla İYİ Parti Gülüç Belediye Başkan Adayı olarak seçmen karşısında kendisini aklamaya çalışan Gökhan Mustafa Demirtaş’a, tacizde bulunduğu Belediye çalışanı 32 yaşındaki Duygu Kayahan yanıt verdi.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi İktisat Lisansı, Erzurum Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği ve Bülent Ecevit Üniversitesi’nde eğitimi gördükten sonra sözleşmeli olarak 6 yıl öğretmenlik görevinde bulunan ve atamadığı için Gülüç Belediyesi’ne asgari ücretle çalıştığı sırada Belediye Başkanı Demirtaş’ın tacizine uğrayan 32 yaşındaki Duygu Kayahan, yaptığı açıklamada, “Mahkeme sürüyor, ses kayıtlarının orijinal olduğu Savcılık kararıyla belirlendi. Ses kendisine aittir, taciz eden de kendisidir, yaptığı algı oyunlarına lütfen itibar etmeyin” dedi.

Duygu Kayahan yaptığı açıklamada “Gülüç Belediyesi Personel şirketinde 2021 yılında işe başladım.

İşe başladıktan çok kısa bir sonra sıkıntılı süreçler geçirdim. Cinsel saldırı ve cinsel tacize maruz kaldım. Bunun üzerine üzerimdeki ses kaydıyla  Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulundum. 9 ay sonra dava açıldı. 22 Şubat 2024 yılında ilk duruşma yapılmasına rağmen Gökhan Mustafa Demirtaş mahkemeye gelmediği gibi şahitleri de mahkemeye gelmedi. Kendim mahkemede açıklamalarımı yaptım, yaşadıklarımı anlattım ve bunların hepsi duruşma zaptına geçmiştir.

Davanın kapandığına yönelik söylemleri asılsızdır, ikinci duruşmamız 4 Nisan 2024’te saat 10.55’de Kdz Ereğli 5. Asliye Ceza Mahkemesi’ndedir, dileyen herkes gelebilir, davası halen daha devam etmektedir.

Gökhan Mustafa Demirtaş, ses kayıtlarının montaj olduğuna dair Kdz. Ereğli  Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulunmuştur. Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan inceleme sonunda montaj olmadığına yönelik karar verdi. Yani Gökhan Demirtaş’ın benim hakkımda açtığı ses kayıtlarının montaj olduğuna yönelik şikayeti Savcılık tarafından ‘Kovuşturmaya yer olmadığına’ kararı verildi. Yani elimdeki ses kaydı da montaj değildir, ses kaydı da orjinaldir. Ses de kendisine aittir. Taciz eden de kendisidir, yaptığı algı oyunlarına lütfen itibar etmeyin.