Zonguldak Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Selim Alan, 2019 yılında söz verdiği 26 projeden sadece 2 proje sözünü tutmuştu.

Selim Alan, 2019 Yılında yapılan Mahalli Seçimlerde Zonguldak-Kozlu arasında bulunan eski çöplük alanı olarak bilinen alanı; Meydan, etkinlik çayırı, seyir saçağı, Spor Alanları, Kent Sacağı, Duyu Park, Seyir terasları, Cim Amfi, Kefeterya, Millet Meydanı, Çocuk oyun alanları ve açık otoparkında içinde bulunduğu ‘Millet Bahçesi’ projesi olarak Zonguldak’a kazandıracağını sözünü vermişti.

Aradan geçen 5 yıl içinde Çöplük alanı Millet Bahçesi olarak yapmayan Belediye Başkanı Selim Alan, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçim kapıya dayanınca yapamadığı projeler üzerinden tekrar algı yapmaya başladı.

Selim Alan, bu sabah AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan ve partililerle birlikte Millet Bahçesi projesini Bahçelievler Mahallesi’ne yapacağını söyledi.

Başkan Alan ve partililer ellerindeki ‘Millet Bahçesi’ dövizleriyle  poz verirken, “2024 2029 yılları arasında yapmayı planladığımız 7 projemizden ikincisini yerinde açıklıyoruz. Burası bizim  Bahçelievler Mahallesi Yıldız Sokak'ta bulunan Zonguldak belediyesinin park bahçeler müdürlüğümüz. İnşallah bu doyumsuz manzarayı eşsiz güzelliği, Adı Bahçelievler olup ne yazık ki bahçesi çok olmayan Bahçelievler Mahallesi'ne güzel millet bahçesi olarak hediye edeceğiz başta Bahçelievler'deki evlatlarımız ve büyüklerimiz olmak üzere hepimiz eşsiz manzaranın tadını çıkartacağız, burada hoşça vakit geçirip çocuklarımız eğlenirken büyüklerimiz de Kafa dinlemek için şehrin yoğun stresinden, yorgunluğunu atmak için güzel bir ortam bulacaklar . İnşallah Bahçelievlerimize bu şekilde doğal yaşam parklarıyla millet bahçelerine benzeyip daha yaşanabilir bir hale getireceğiz hem Bahçelievler’imize hem de bütün hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.