Kamitoğlu, Çaycuma OSB, Sera OSB, Küçük Sanayi Sitesi, Hayvancılık OSB, Filyos ve lojistik çalışmalarının yanı sıra eğitim yatırımları ve yeni hizmet binasıyla ilgili çalışmaları değerlendirdi.

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu, yaptığı açıklamayla yeniden aday olduğunu kamuoyuna duyurdu.

100 Yıl sonra ÇAYCUMA
100 Yıl sonra ÇAYCUMA
İçeriği Görüntüle

2018 yılından bu yana görevini sürdüren Kamitoğlu, geride kalan sekiz yıllık süreçte Çaycuma’nın ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamak amacıyla yürütülen çalışmaları anlattı.

Çaycuma OSB’nin yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını ve 6 binin üzerinde kişiye istihdam sağladığını belirten Kamitoğlu, artan yatırım alanı ihtiyacını karşılamak amacıyla yeni OSB çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Kamitoğlu, bölgede planlanan Küçük Sanayi Sitesi’nin tüm bürokratik işlemlerinin tamamlandığını ve arsa satışlarının bu yıl içerisinde gerçekleştirilmesinin beklendiğini söyledi.

Sera OSB’de üretimin başladığını belirten Kamitoğlu, ikinci etap genişleme çalışmalarının da sürdüğünü, Hayvancılık OSB çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Filyos Limanı, serbest bölge ve lojistik merkezinin Çaycuma ekonomisine sağlayacağı fırsatların değerlendirilmesi için ilgili kurumlarla çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Kamitoğlu, eğitim alanında da çeşitli yatırımlar gerçekleştirildiğini belirtti.

Kamitoğlu, yeni Çaycuma TSO hizmet binasının da yaklaşık yüzde 90 seviyesine ulaştığını ve şubat ayında hizmete açılmasının hedeflendiğini açıkladı.

Kamitoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Değerli basın mensupları, kıymetli oda üyelerimiz ve değerli hemşehrilerim,

2018 yılından bu yana büyük bir onur ve sorumlulukla yürüttüğüm Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimde, yönetim kurulumuz, meclisimiz ve üyelerimizle birlikte ilçemizin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamak için çalıştık.

Geride bıraktığımız sekiz yıl boyunca yalnızca bugünün sorunlarına çözüm üretmekle kalmadık, Çaycuma'nın geleceğini şekillendirecek projelerin de hayata geçirilmesi için önemli çalışmalar gerçekleştirdik.

Bu süreçte yürüttüğümüz çalışmalardan bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Organize Sanayi Bölgesi

Mevcut Çaycuma Organize Sanayi Bölgemiz yüzde 100 doluluk oranına ulaşmış ve 6.000'in üzerinde kişiye istihdam sağlayan önemli bir üretim merkezi hâline gelmiştir.

Sanayimizin artan yatırım alanı ihtiyacını karşılamak amacıyla yeni organize sanayi bölgesi çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Küçük Sanayi Sitesi

Bölgemizde planlanan Küçük Sanayi Sitesi'nin bütün bürokratik işlemleri tamamlanmıştır. Arsa satışlarının bu yıl içerisinde gerçekleştirilmesini bekliyoruz.

Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi

Çaycuma'mızın tarımsal potansiyelini katma değeri yüksek üretime dönüştürmek amacıyla hayata geçirdiğimiz Sera OSB'de üretim başlamıştır.

Modern, teknolojik ve ihracata yönelik seracılık faaliyetleriyle bölgemize yeni bir ekonomik değer kazandırılmıştır.

Birinci etapta üretim ve yatırımlar devam ederken ikinci etap genişleme çalışmalarımızı da sürdürüyoruz.

Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi

Bölgemizin hayvancılık potansiyelini geliştirmek, modern ve verimli üretimi desteklemek amacıyla Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarımız devam etmektedir.

Filyos Bölgesi ve Lojistik Çalışmaları

Filyos Limanı, serbest bölge ve lojistik merkezinin bölgemiz ekonomisine kazandıracağı fırsatların değerlendirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bu yatırımların Çaycuma sanayisine, ticaretine ve istihdamına katkı sağlaması amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde hareket ediyoruz.

Eğitime Verdiğimiz Destekler

Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokuluna kazandırılan sosyal bina, dört derslik ve iki anfi binasının inşaatını bitirdik bölgemiizin eğitim altyapısına katkı sağladık.

Nuran Celal Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kapsamında yürütülen iş birlikleriyle de sanayimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesine destek verdik.

Eğitimi, bölgemizin ekonomik kalkınmasının ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz.

Yeni Hizmet Binamız

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odamıza kazandırmakta olduğumuz yeni hizmet binamızda çalışmalarımız tamamlanma aşamasına gelmiştir.

Yaklaşık yüzde 90 seviyesine ulaşan binamızı şubat ayında hizmete açmayı hedefliyoruz.

Yeni hizmet binamızın odamız üyelerine daha modern ve kapsamlı hizmet sunmasını amaçlıyoruz.

Değerli üyelerimiz,

Bütün bu çalışmalar, yönetim kurulumuzun, meclisimizin, çalışma arkadaşlarımızın ve ilgili kurumlarımızın ortak gayretleriyle gerçekleştirilmiştir.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Çaycuma'mızın sanayide, tarımda, ticarette ve eğitimde daha da gelişmesi için önümüzde önemli projeler ve tamamlanmayı bekleyen çalışmalar bulunmaktadır.

Bugüne kadar edindiğimiz tecrübe, oluşturduğumuz kurumsal iş birlikleri ve üstlendiğimiz sorumluluklar çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürme iradesindeyim.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına mecut meclisimde ki tüm arkadaşlarımla birlikte yeniden aday olduğumu kamuoyuna açıklıyorum.

17 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinin odamız ve bütün üyelerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.