Kalitelisi, tadı, kokusu ve aromasını ile Zonguldak Manda Yoğurdunun farklı olduğunu belirten Aynur Çakar, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

Zonguldak ve Çaycuma Tarih boyunca hiç bir zaman Mandacılıkta Türkiye’de ön sıralarda yer almadı.

Araştırmacı Hayati Yılmazın kaleme aldığı gibi değildir. Zonguldağın Bartın ve Samsun’a Mandacılığı kaptırması mümkün değildir zaten Çünkü o iller her zaman Zonguldağın sayı olarak hep önünde olmuşlardır.

Zonguldak ve Çaycuma Manda yoğurdunun Ünü ve Meşhur olmasının sebebi sayısının çokluğundan değil, kalitesi, tadı, kokusu ve aromasından kaynaklanmaktadır.

Bununla ilgilide Prof Dr Rektör Hayri Çoşkun başkanlığında Bolu İzzet Baysal Üniversiyesinin yaptıığı saha araştırmalarında toplanan metaryallerle yapılan labaratuvar analizleriylede belgelidir ve kamuoyuyla paylaşılmıştır.16 üreticimizden aldığımız yoğurtlar ile diğer illerden alınan yoğurtların tahlillerinde Labaratuvarda da belgelenmiştir isteyenlerede verebiliriz.

Ayrıca Mandacılığın Zonguldak’ta geliştirilmesi için uzun uğraşlar sonucu Zonguldak Manda Birliğini kurarak çalışmalarda Kurucu Başkan Şenol Çakar tarafından yapılmaya algı oluşturulması çalışmaları yapılmıştır

Çaycuma’ya Namık Kemal Üniversitesinden Prof Dr İhsan Soysal getirilerek Çaycuma Kaymakamlık Salonunda Mandacılık ve Manda Yoğurdu ile eğitimler verilmiştır.

Çaycuma İlçe tarımda bu konuyla Ankara Üniversitesinden Veteriner Dr getirerek TSO toplantı salonunda eğitimlerde bulunmuştur.

Yine Zonguldak Tarım İl Müdürlüğü ve Özel İdare Tarafından 500 Adet Manda dağıtımı yapılmış Mandacılıkta ileri adımlar atılmaya çalışılmıştır

Yine Şahsımda Aynur Abla Çaycuma Manda Yoğurdu olarak Yoğurdumuzu Türkiye’de Patenti alan tek kişi olarak büyük emek ve çaba verdim Yine Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası da Türkiye’de Manda Yoğurdunun ilk Coğrafi işaretinin alınmasını sağlamışlardır.

Türkiyenin her yerinde Toplantı Çalıştay Fuar gibi etkinliklere katılarak Çaycuma Manda Yoğurdunun Tanıtımı ve algısını yıllarca yaparak Yoğurdumuzu bu günlere taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Yapılan algı ve Çalışmalarla Üreticilerimizle Çiftcimizle Türkiye’nin her yerindeyiz hatta Ukranya, Kıbrıs, Almanya, Fransa ve Bekçika gibi ticari olmasada Yoğurdumuz gönderilmekte ve Dünya Markası olma yolunda hızla ilerlemekteyiz.

Yine kadınlarımız Üreticilerle kurmuş olduğum Cumalı Kadınlar Kooperatifi başkanı olarak Kurmaya çalıştığımız Manda Yoğurdu Peyniri Sucuğu kavurması kaymağı Üretim Tesisi Çalışmalarıda devan etmektedir

Zonguldakla ilgili çalışmalarını beğeniyle takip ettiğimiz Sayın Hayati Yılmaz da talep ettiği takdirde kendilerine de çalışmalar hakkında bilgi vermeye hazırız. Gündeme getirdiği içinde teşekkür ederiz.

Nejdet Tıskaoğlu, 2. Zonguldak Genel Ticaret Fuarı'na davet etti... Nejdet Tıskaoğlu, 2. Zonguldak Genel Ticaret Fuarı'na davet etti...

Yerel ve Ulusal Çalışmaların haricindede Unesco yolunda Çalışmalarımız olduğunu Zoguldağımızıda Müjdelemek isteriz.

Editör: Haber Merkezi