Zonguldak Belediyesi tarafından yıkılan istinat duvarı Sinan Bektaş’ın kabusu oldu.

Zonguldak Ontemmuz Mahallesi Ayyıldız sokakta Zonguldak Belediyesi tarafından yıkılan istinat duvarı Sinan Bektaş’ın kabusu oldu.

Evinin yanındaki istinat duvarının tekrar  yapılmasını bekleyen Sinan Bektaş, 3 ay önce Zonguldak Belediyesi tarafından yıkılan ve tekrar yapılacağı söylenen istinat duvarında adeta nöbet tutuyor.

İstinat duvarının yıkılması nedeniyle açığa çıkan toprağın yağışlı havalarda heyelana neden olacağı korkusu ile günlerdir evinin önünde bekleyen Sinan Bektaş, yıkılan yerin bir başka vatandaşın canını yakmaması için aylardır uğraş verdiğini söyledi.

Zonguldak Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ogan Göktürk’e sorunu ilettiğini belirten Sinan Bektaş, sürekli ‘yapacağız’ cevabını aldığını ancak aylardır yapıldığını iddia etti.

İstanbul’da yaşadığını belirten Bektaş, “Yakında yağmurlar başlayacak. Zonguldak zaten heyelanlı bir bölge. Belediye tarafından yıkılıp tekrar yapılacağı söylenin istinat duvarının olduğu yerde heyelana çok müsait toprağa sahip. Birine bir şey olacak korkusu yüzünden İstanbul’a da gidemiyorum. Birinin canı yanmadan istinat duvarının yapılmasını istiyorum. Ancak çaldığım tüm kapılar ‘yapılacak’ demesine rağmen bir türlü yapılmadı. Birinin canı yasarsa bu vebal Zonguldak Belediyesinindir dedi.

Editör: TE Bilisim