TTK’nın zararı 1 Milyar 300 Milyon lira ile devletin sırtına vurulurken, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Kazım Eroğlu, kömür üretimi artıran ‘dinamit Lokum’ almayarak üretimi % 60 oranında düşürdü.

Alınan bir çok kimyasal ürün ihalesinde kurum yöneticileri ısrarla aynı firmaların yüksek fiyatla ihaleleri almasına müsaade edilirken, kurumun zararı her geçen artıyor.

Danimat lokum almayarak üretimi baltalayan, firma odaklı yapılan ihalelerle yüksek maliyeti TTK’ya fatura ettiren yönetim anlayışı bu kez de birkaç  yıl önce Ciner Holdin’ten aldığı Asma’da bulunan lavuarı hurdaya ayırmaya karar verdi.

Birkaç yıl önce Üzülmez Müessesesi’nin kömürünü yıkamak amacıyla Asma Lavvuar ihalesi yapan TTK, bu uygulamadan vazgeçerek, Ciner Holding’ten lavuar tesisini bedeli karşılığında devraldı.

TTK Yönetimi, yaklaşık 4 milyon karşılığında aldığı yıkama tesisini bu kez kapatmaya karar vererek tesisi hurdaya çıkarmaya hazırlanıyor.

Tesiste çalışan işçilerle de mahkemelik alan TTK Yönetimi, kurumu milyarlarca liralık tazminatlarla karşı karşıya bırakarak TTK’nın zarar etmesine neden oluyor.

Editör: TE Bilisim