Referandum çalışmaları yetersiz!



Fikr-i Asım Düşünce ve Fikir Derneği Başkanı Sinan Toprak'tan AK Parti teşkilatlarını rahatsız edecek açıklamalar...



 



Anadolu da kendi imkanlarıyla ayakta duran geçimini sağlayan bu milletin özü ve kendisi olan gariban vatandaşlarımız bile referandumda evet çalışmasında bu yetki sahibi insanlardan daha fazla çalışıyor, daha fazla başarılı oluyorlar.



 



Fikr-i Asım Fikir ve Düşünce Derneği toplumda nasıl bir karşılık gördü?



Sinan Toprak: Tabiiki diriliş başkanlarından sonra Fikr-i Asım olarak isim değiştirmemiz bilinçli toplumda her hangi bir sıkıntı oluşturmadı ama görsel basında ve medya da bizim düşüncelerimizi bilmeyen, kuruluş amacımızı bilmeyen ve hangi hedef için çalıştığımızı bilmeyen kesimlerde bir zaiflik olarak, bir değer kaybı olarak algılandı. Tabii bu doğru değil, bunun doğru olmadığını daha fazla çalışarak, etkinlik yaparak ve kendimizi anlatarak bu arkadaşlara da Derneğimizin düşüncelerini, hedefleri öğreterek onları kendi safımıza çekeceğiz. Bu sayede bu arkadaşlarımıza, Zonguldak kamuoyuna derneğimizin ve bizleri daha iyi tanıtarak ülke için ve Zonguldak için doğru olan hedeflere yönelteceğiz. Bizim Fikr-i Asım Düşünce Derneği olarak temel hedefimiz ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü savunmak ülkemizi daha ileri daha müreffeh daha yaşanabilir bir ülke haline getirmek ve Türkiye Cumhuriyeti hakkı olan dünyada süper güç haline getirmek ve Türk ve İslam adaletini dünyaya Osmanlı İmparatorluğunda olduğu gibi yeniden hakim kılmaktır.



 



Referandumda "Evet" çalışmaları kapsamında Türkiye'nin güçlü kalemlerinden biri olan Süleyman Özışık'ı getirdiniz. Zonguldak'ta yansıması nasıl oldu?



Sinan Toprak: Sayın Süleyman Özışık, anayasa değişikliği ve referandum noktasında kendini yetiştirmiş, konulara hakim olduğu kadar da anlatımı ve anlaşılması kolay halkımızın dilinden konuşan çok değerli bir aydın ve yazardır. Yoğun çabalarımızın sonucunda kendileri de sağ olsunlar çok sıkışık bir programı olmasına rağmen bizleri kırmadı. Zonguldak kamuoyunu bu referandum ve neticeleriyle ilgili çok detaylı bir şekilde aydınlattılar. Kendisini izleyen ve dinleyen hemşehrilerimizin haricinde TV, gazete ve radyo ve internetten takip eden değerli hemşehrilerimiz çok büyük bilgi aldılar. Gerek dinleyen, gerekse de medyadan takip eden hemşehrilerimiz, derneğimizi ve bizleri arayarak veya bizzat gelerek tebrik ettiler. Halkımız böyle başarılı çalışmaların tekrar edilmesini cani gönülden istediklerini beyan ettiler. Bu bize yeni bir sorumluluk yükledi. Bu noktada yine yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Referandum öncesi yeniden değerli bir yazar, aydını Zonguldak'a getirerek Yönetim Kurulu Üyelerimizle bir sürpriz yapabiliriz.



 



16 Nisan'a kadar referandum çalışmalarına katkı sunmayı sürdürecek misiniz?



Sinan Toprak: Anayasa değişikliğini gündeme getiren ve bu milletin nasıl bir anayasa istediğini soran ve bu sebeple de bir milyon adet kitapçıkla halkımızı bilgilendirmeye çalışan bir dernek olarak halkımızın istediği çerçeve de anayasa değişikliğini meydana getiren ve bunu sahiplenen insanları gördükçe çalışma azmimiz kat kat artmaktadır.



Fikr-i Asım Fikir ve Düşünce Derneği olarak bizler ilk günden beri büyük bir şekilde, heyecanla ve gururla bu millet için EVET, bu devlet için EVET çalışması yapmaktayız. Gün ve gün bu çalışmalarımız sandıklar açılıncaya kadar ki saatine kadar artarak devam edecektir. Bizlerden kimse oturmamızı beklemesin. Biz siyaset üstü bir dernek olarak 7/24 Devletimizin ve milletimizin bekası için düşünüyoruz, proje üretiyoruz ve çalışıyoruz.



 



Zonguldak teşkilatların referanduma "Evet" çalışmalarını yeterli buluyor musunuz?



Sinan Toprak: Sorunuzun içindeki cevap geçerli. "Yeterli mi" diye sorduğunuza göre... Zonguldak'ta yaşayan ve havasını teneffüs eden bir gazeteci olarak siz bile "Evet" çalışmalarını yeterli mi?" diye soruyorsunuz. Bu bir tespittir. Yetersiz olduğu aşikardır. Cumhuriyet tarihinin ilk fırsatı olan sivil insanlar tarafından, yapılmaya çalışılan bu anayasa değişikliği maalesef üzülerek söylüyorum ki bunu halka daha kolay anlatmaya, bilgilendirmeye imkanı olan yetkililer tarafından çok ve başarılı bir şekilde sunulmuyor. Halbuki gerek siyasal, gerek ekonomik gerekse sosyal mevkilerde, imkan ve halka ulaşılabilirliği kolay olanlar Sayın Cumhurbaşkanıma ve onun çizdiği hedeflere nihayetinde de Türk Milletine laik olamıyorlar.



Anadolu da kendi imkanlarıyla ayakta duran geçimini sağlayan bu milletin özü ve kendisi olan gariban vatandaşlarımız bile referandumda evet çalışmasında bu yetki sahibi insanlardan daha fazla çalışıyor, daha fazla başarılı oluyorlar.



Fikr-i Asım Fikir ve Düşünce Derneği olarak bu kıvılcım tanelerini görüyor ve emeklerimizin boşa gitmediğini görerek onlara laik olmak için daha fazla hırsla çalışmaya sarılıyoruz. Umarım ki bu kıvılcım taneleri çoğalır ve ülkemizin kalkınmışlık meşalesi haline gelirler. Bu hedefe varmak için düşünen herkesi bir kıvılcım çakmaya kalkınmışlık meşalesinde bulunmaya davet ediyorum.



 



Lobin yoksa, özel sektöründe olmaz!



 Kendi koltuklarını kaybetmekten korktukları için o koltuklardan o insanlara saldırıyor, o insanları öcü olarak lanse ediyorlar



 



Birazda Zonguldak'a ele alırsak, Zonguldak'ta girişimci ruhunun gelişmemesini neye bağlıyorsunuz?



Sinan Toprak: Zonguldak senelerce siyasal anlamda kendi içerisinde çekişen kısa döngü yaşayan bir şehirdir. Bu sebeple girişimcinin önünü açacak politikalar üretememiştir. Ne zaman Zonguldak için, biri iyi bir şey söylese veya yararlı bir şey yapsa hemen siyasetin içinde bulunan insanlar tarafından "Bunu niye yapıyor, nereye aday, ne menfaati var" diye kendi koltuklarını kaybetmekten korktukları için o koltuklardan o insanlara saldırıyor, o insanları öcü olarak lanse ediyorlar.



Buna paralel olarak Zonguldak Ankara bürokrasisinde ve siyasetinde yeterli miktarda aydın ve devlet adamı yetiştiremedi. Çünkü yetiştirmiş olsalardı kendi koltuklarına o insanlar aday olabilirdi, buna engel oldular. Bunun neticesinde Zonguldak, Ankara'da hükümette ve Devlette temsil kabiliyetini kaybetti. Günümüzde Devlette temsil edilmeyen iller özel sektörde de temsil edilemiyor. Ve başarılı olamıyorlar. Tüm bu sebeplerle Zonguldak'a gelecek girişim ve girişimciler Ankara'da başka illerin yetkililerinin tavsiyeleri ile o illere kanalize ediliyorlar. Kısacası lobin yoksa, özel sektöründe olmaz.



Tabii ben kendi bölgesi için girişimciyi ikna edecek o bölgeye çeken insanları eleştirmiyorum. Tam tersine bölgemiz siyasetçilerinin ve yetkililerinin o insanlar gibi uyanık olup sen ben tartışmalarını aşarak aynı şekilde insanları ikna ederek ilimize getirilmesini istiyorum.



Aslında bu sorunun kısa ve net yanıtı şudur; Zonguldak'ın yetkililerinin kendi makam ve yetkilerini aşarak, kişisel menfaatleri bir kenara bırakarak Zonguldak için çaba gösterilmesi şarttır.



 



Sizce Zonguldak'ın en acil sorunu ve çözümü nedir?



Sinan Toprak: Değerli bilim adamlarından, aydınlardan, yönetim kurulundaki arkadaşlardan bilgi görüş ve rapor aldık.



Zonguldak üzülerek söylüyorum ki hak ettiği hiç bir şeyi alamıyor. Hiç bir şekilde temsil edilemiyor. Hür düşüncenin, hür sendikanın, hür toplumun sembolü olmuş senelerce Türkiye ekonomisine, sayılamayacak miktarda katkısı olmuş Zonguldak yerlerde gezmekte. Yaptığımız çalışmalar sonucunda Zonguldak'ın acil ve çözülmesi gereken sorunları tespit ettik ve bunlara çözüm önerileri bulduk.



TTK sürekli bir şekilde rehabilite edilmeli günün şartlarına uygun teknolojik donanıma sahip olmalı. Teknolojik donanıma sahip olmalı ve buna paralel işçi  açığı giderilmeli.



Filyos projesi ve limanı daha suretli bir ihale sürecine sokulmalı bu sayede yine işçi alımı yapılmalıdır.



Karadeniz sahil yolu bir an önce yapılmalı.



Dağlarıyla,bayırlarıyla, ormanlarıyla, nehirleriyle ve Mağaralarıyla  çok zengin olan Zonguldak'ımızın  doğa güzelliklerinin tanıtımı yapılmalı.



Organize sanayi bölgelerinin artırılması  ve teşvik  edilmesi  ve devlet tarafından  desteklenmeli.



Zonguldak'ımızın umudu olan,  yaşama sevinci olan, morali  olan Zonguldak sporumuzdur.  Zonguldakspor laik  olduğu süper lige çıkması neticesinde bölgemiz insanlarının  sosyal yaşam  alanında  çok büyük bir kazanç olacaktır.



Yapımı devam eden etmekte olan tünel ve yol çalışmalarının süratlendirilmesi ve neticesinde  gerek İstanbul hattına, gerekse Ankara bağlamında  iç Anadolu'ya entegre olması ve bunun kısa sürede tamamlanması  gerekmektedir.



Zonguldak'ımızı Sağlık Başkenti haline getirmek şarttır.



 



Son olarak medeni iftarımız olan, başarıdan başarıya koşan ve bunun neticesinde bir çok ödül alan Bülent Ecevit Üniversitesi daha çok desteklenmeli geliştirilmeli ve yatırım yapılmalıdır. Tüm bu saydıklarım Zonguldak'ımızın  birer gerçekleridir. Türkiye Cumhuriyetinin ilk şehri olan Zonguldak'ımızın anasından emdiği süt gibi helal olan hakkıdır.



Sadece bu saydıklarım bile Zonguldak başta olmak üzere Batı Karadeniz Bölgesini ekonomik ve sosyal olarak güçlendirecektir.



 



Zonguldak'ın yeterli hizmet alabilmesi için hükümete karşı nasıl bir yol izlemeli, nasıl bir tavır  takınmalı?



Sinan Toprak: Şuanda ülkemizin tüm vilayetleri çok şanslı tabi ki Zonguldak hariç.



Niye şanslı diye soracak olursanız ülkenin ve milletin kalkınması, büyümesi  ve süper güç olması  için gece gündüz çalışan bir hükümete sahibiz.



Hükümetimiz  tüm illerine oluk, oluk  yatırım yapmakta  ve hizmet etmektedir.



İllerin temsilcileri, yetkilileri bir birinden  farklı  ve değerli projeler  ortaya koyuyor,



Bakanlara ve hükümete sunuyor.



Ve onlar tarafından bu projeler  hayata geçiriyorlar. Biz ise ;Zonguldak olarak kısır dönge  içerisinde siyaset  çekişmelerle  bir birlerini  yiyorlar. Bunu aşarak iş adamlarıyla, siyasetçileriyle,  devleti temsil eden yetkileriyle, Zonguldak'ın  önüne açacak ve her doğru projelerle süratle hazırlanmalı ve ülkemizi yöneten insanlara bunları sunmalıyız.



Adım kadar eminim ki bölgemizden   gidecek her doğru proje ilgili bakanlardan ve hükümetimizden değer görecek ve desteklenecektir.



Bizler bunun için defalarca  söylediğimi tek yumruk olmalı ve doğru gerçekçi ve bize yakışan projeler  ortaya koymalıdır.



 



Weskalife (Kiler) AVM'nin açılacak olması  çarşı esnafını olumsuz etkiler mi?



Sinan Toprak:  Şimdi her yeni yapılan AVM, ismi ne olursa olsun yapıldığı bölgede bir pazar  elde edecektir.



Türkiye'nin  hangi  ilinde bölgesinde yapılırsa yapılsın ekonomik  pastadan muhakkak ki  pay alacaktır. Bu söyleyişimizin  tamamında da belirttiğim gibi Zonguldak ekonomik yönden  çok büyük sıkıntı yaşayan ve sorunları olan bir şehir.



Bu bağlamda  Zonguldak merkezinde açılacak olan AVM normal etkilerinden daha fazla Zonguldak merkezinden esnaf yönünden büyük travma yaşayacaktır.



işte bu travmayı hızlı  bir şekilde aşmak için yukarıda saydığım çözüm önerilerini siyasetçilerden  ve devlet yetkililerinden  hayata  geçirilmesini süratle  bekliyoruz.



Umuyorum ki bu sorunları aşarak ekonomik yönden insanlarımız ve esnafımız  rahat bir nefes alacak ve mutlu olacaktır.  17554507_10209987989868862_6602312528630126810_n
Editör: TE Bilisim